|
Co sądzą o nas obcokrajowcy? |
| Autor |
Wiadomość |
mospin
aktywny klubowicz Music Addicted

Słucham: Minimal & Techno
Wiek: 28 Dołączył: 19 Paź 2009 Posty: 693 Miejscowość: Brzeziny k./Łodzi
|
Wysłany: 2009-11-21, 15:51
|
|
|
| Star_XXX napisał/a | | Dj'e z zagranicy najbardziej lubią polskie dziewczyny!!! |
Ciekawe dlaczego  |
_________________ http://pojebusy.socjum.pl Od kołyski tak sie kręci - pozytywnie pierdolnięci... |
|
|
|
 |
|
gwiazda133
klubowicz

Słucham: techno trance house shranz
Wiek: 26 Dołączyła: 22 Lis 2009 Posty: 117 Miejscowość: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2009-11-27, 22:26
|
|
|
ja ostatnio słyszałam taką wypowiedź obcokrajowca, że nie rozumie dlaczego ludzie w Polsce są dla siebie nawzajem tacy niemili i niegrzeczni...?
był to Belg, dla niego jest to zachowanie bardzo dziwne...bo podobno w Belgii większość ludzi się do siebie zwyczajnie uśmiecha dlaczego nie jest tak w PL??? |
|
|
|
 |
misiek
super klubowicz

Słucham: Trance,Techno
Kluby: M7 Club - Białystok
Pomógł: 6 razy Wiek: 27 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 2825 Miejscowość: Wasilków
|
Wysłany: 2009-11-28, 18:23
|
|
|
Belg hehe dobre mi sobie. Jak są tacy mili dla siebie to dlaczego chcą podzielić Belgię na 2 części? A flamacy i valoni mają swój oddzielny język i jak wiedzą że ktoś jest z przeciwnej narodowości to gadają tylko po swojemu, a nie po francusku, bo taki jest język urzędowy w Balgii Coś ten belg ostro Ci na ściemniał |
|
|
|
 |
gwiazda133
klubowicz

|
Wysłany: 2009-11-29, 17:13
|
|
|
mówisz że dałam się nabrać...? hehehe
co usłyszałam to napisałam w sumie to najlepiej mógłby się wypowiedzieć sam jakiś obcokrajowiec - nawet Belg! |
|
|
|
 |
Dominic
fotograf WME.com.pl Fotograf, Press

|
Wysłany: 2009-11-29, 18:22
|
|
|
Podczas rozmów z zagranicznymi znajomymi pressami czesto się mnie pytają o Polaków. Nie słyszałem jeszcze od nich złego słowa o nas! Bardzo ich dziwi, że jeździmy po kilka tysięcy kilkometrów na jakąś imprezę. Dla niech to nie jest rzeczą normalną. Ostanio na Toxicatorze w Mannheim rozmawiałem z trzema znajomymi dziennikarzami z Niemiec i się bardzo zdziwili że przyjechałem na tą imprezę. Event nie za duży a w kilku Polaków jechaliśmy ponad 1000km i to dla nich było czymś niezwykłym.
Ogólnie postrzegają nas bardzo pozytywnie. |
|
|
|
 |
misiek
super klubowicz

|
Wysłany: 2009-11-29, 22:20
|
|
|
gwiazda133 po prostu chciałem uświadomić to, że każdy ma jakieś wady, a czy Polscy są dla siebie niemili tutaj możemy oczywiście debatować Być może ten belg trafił na niemiłych polaków |
|
|
|
 |
gwiazda133
klubowicz

|
Wysłany: 2009-11-29, 23:02
|
|
|
misiek możemy oczywiście kontynuować debatę ale dla mnie /pewnie tak jak i dla Ciebie/ to również może być temat-rzeka
ps. cytatów tej narodowości na "b" już nie powiem - bo widzę że nie mam szans
pozdr |
|
|
|
 |
misiek
super klubowicz

|
Wysłany: 2009-11-30, 00:07
|
|
|
Oj tam Nie żebym coś do nich miał... Oczywiście jak najbardziej możesz cytować |
|
|
|
 |
gwiazda133
klubowicz

|
Wysłany: 2009-11-30, 17:16
|
|
|
więcej cytatów brak
akurat wtedy to pytanie utkwiło mi w pamięci - bo sama zaczęłam się zastanawiać czy rzeczywiście możemy jako naród być odbierani w ten sposób...
ale rację masz na pewno, że dużo zależy od tego na kogo się trafi |
|
|
|
 |
misiek
super klubowicz

|
Wysłany: 2009-11-30, 17:19
|
|
|
Oczywiście Ty też masz rację, zwłaszcza jak się patrzy na rodaków którzy są za granicą - to za parę $ jeden drugiemu by świnię podłożył |
|
|
|
 |
|
gwiazda133
klubowicz

|
Wysłany: 2009-11-30, 23:13
|
|
|
no właśnie!
nie wiem czy pocieszające mogłoby być powiedzenie, że nikt nie jest idealny... i nawet Polacy |
|
|
|
 |
czarnakg
nowy klubowicz TranceManiaczka ;)

Słucham: TRANCE pod każdą postacią
Wiek: 25 Dołączyła: 16 Gru 2005 Posty: 51 Miejscowość: Poznań/Kołobrzeg
|
Wysłany: 2009-12-01, 09:49
|
|
|
Cieszy mnie fakt, że coraz więcej osób z zagranicy odwiedza polskie eventy. Tak naprawdę widzą jak nasz kraj wygląda i że po ulicach nie chodzą polarne niedźwiedzie
Wiadomo, że do innych państw wiele nam brakuje, ale staramy się by choć w kwestiach imprez i czołówki DJi na nich występujących nie odbiegać od całości w świecie
Jak widać Polak potrafi imprezować i mimo, że utarło się, iż jesteśmy pesymistami to w zabawie mało kto nas przewyższa |
_________________ ...::: d(-_-)b ... Kocham TRANCE!!! :::...
 |
|
|
|
 |
Edith
VIP

Wiek: 21 Dołączyła: 28 Kwi 2007 Posty: 429 Miejscowość: skadś
|
Wysłany: 2009-12-08, 11:06
|
|
|
co za opinie,az ciezko uwierzyc. misiek niektorym nawet nie trzeba dawac $ wystarczy ze zobaczy ze o pol $ wiecej zarabia i juz zaczyna niszczyc zycie. redaktor jednej z gazet stwierdzil ze ludzie jak sie cos stanie najpierw dzwonią do gazety zeby troche zarobic a potem dopiero na straz,pogotowie. |
|
 |
eni
klubowicz

Słucham: uplifting/vt/hc/fc/dc
Wiek: 19 Dołączyła: 26 Paź 2009 Posty: 225 Miejscowość: sandomierz
|
Wysłany: 2009-12-08, 21:18
|
|
|
| ciekawy artykul :) do holendrow mysle ze duzo nam brakuje ale poza tym to calkiem niezle jak na tak malo rozwiniety kraj pod innymi wzgeldami :) |
|
|
|
 |
Warciarz
super klubowicz

Słucham: Techno,Hardcore,Trance,
Pomógł: 5 razy Wiek: 20 Dołączył: 04 Cze 2007 Posty: 3201 Miejscowość: Zawiercie
|
Wysłany: 2009-12-09, 23:12
|
|
|
tomhans, pytaliśmy obcokrajowców na takich imprezach jak Mayday, Sunrise, Toxicator, Tunnel Electrocity i jeszcze kilku innych na których udało się nam ich spotkać. Jak widać opinie są od ludzi obracających się w różnych klimatach.
eni, odnośnie Holendrów to bardzo skrajne opinie słyszę. Jedni mówią, że dużo gorzej bawią się niż Polacy inni, że to my im ustępujemy. Ważne że czują jednak przed nami respekt jakiś ;) Tak bynajmniej można stwierdzić po ich wypowiedziach na nasz temat. |
_________________ Kodeks poruszania się po Forum:
1. Nie przemawiaj do ludzi metaforą - zrozumieją Cię dosłownie.
2. Nie przemawiaj do ludzi ironią - zrozumieją Cię zbyt dosłownie.
3. Nie przemawiaj do ludzi dosłownie - nie zrozumieją Cię.
4. Nie przemawiaj wogóle do ludzi to nie dostaniesz bana
[you] - Zaznacz się na mapie klubowiczów!
|
| Ostatnio zmieniony przez Warciarz 2009-12-10, 22:44, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
| Tagi: opinie :: polscy imprezowicze :: obcokrajowcy |
|
Sponsor
[Kliknji na reklamę! WME.com.pl utrzymuje się wyłącznie z reklam. Dziękujemy!]
|
|
|
|