Surfer navigation analysis
WME.com.pl Club Tour

Regulamin » FAQ » Szukaj » Blogi Mój blog Blogowe nowości » Klubowicze » Rejestracja » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj 

Poprzedni temat :: Następny temat
Co sądzą o nas obcokrajowcy?
Autor Wiadomość
Warciarz 
super klubowicz

Słucham: Techno,Hardcore,Trance,
Miejscowość: Zawiercie

Wysłany: 2009-09-12, 14:14   Co sądzą o nas obcokrajowcy?

Polacy - ponoć jedni z najlepszych, o ile nie najlepsi imprezowicze na świecie. Takie przynajmniej mamy o sobie zdanie. Może nieco mało skromne, ale na pewno nie zakłamane. W końcu bawić się potrafimy i potwierdzamy to raz za razem na kolejnych eventach. Opinie samych djów również temu nie przeczą. Co jednak myślą o nas obcokrajowcy, którzy ostatnimi czasy dość często goszczą na naszych imprezach? Postanowiliśmy to sprawdzić.

Podczas kilku ostatnich eventów, każdemu napotkanemu gościowi z zagranicy zadawaliśmy jedno proste pytanie:

Co sądzisz na temat polskich imprezowiczów?

Przeczytajcie jakie ciekawe i zróżnicowane były odpowiedzi od reprezentantów poszczególnych krajów.

Niemiec: Polacy to naprawdę zwariowani imprezowicze. Im chyba nigdy nie dość zabaw. Pomimo, że w moim kraju są lepsze imprezy, z większą ilością uczestników, to ludzie nie potrafią tak entuzjastycznie reagować podczas występu artystów. Przyznam Wam szczerze, że tutaj nie macie sobie równych.

Holender: Nie chcę Cie urazić, ale w mojej opinii Holendrzy są w tym lepsi. Holandia jest kolebką muzyki klubowej, stamtąd pochodzi wielu najlepszych djów i może dlatego ludzie mają w genach dobrą zabawę. Wasi imprezowicze są bardzo dobrzy, ale jeszcze trochę im do nas brakuje.

Brytyjka: Mam tutaj rodzine i dość często goszczę na polskich imprezach. Widziałam już wiele i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, ze w innych krajach wygląda to słabiej. Jesteście fenomenalni!

Czech: (Śmiech) Co tu dużo będę mówił. Fantastyczni ludzi i fantastyczna atmosfera. Brawo Polacy!

Niemka: Dopiero pierwszy raz jestem na polskiej imprezie, więc wiele na ten temat Ci nie powiem. Wygląda to w każdym razie dość imponująco.

Irlandczyk: Bardzo mili i sympatyczni ludzie. Widać, że potrafią bardzo dobrze się bawić, jednak trochę przesadzają z alkoholem.

Norweżka: To fantastyczni ludzie! Jestem już po raz 4 na Sunrise i ciągle zachwycam się tym festiwalem i jego atmosferą! U nas tego brakuje.

Francuz: Jesteście bardzo gościnni i bawić się potraficie. Jednak Francuzi również są w tym świetni. Myślę, że prezentujemy podobny poziom.

Australijczyk: Gdybyście byli w tym słabi nie przemierzałbym tylu kilometrów, aby się tu pobawić!

Duńczyk: Kilka razy odwiedziłem już Wasz kraj i dość różnie z tym było. Ogólnie oceniam Was na plus, ale bywacie czasem zbyt agresywni. Mniemam, że to od nadmiaru napojów wyskokowych?

Holenderka: Często Was widuję w moim rodzimym kraju na imprezach. Zarówno u siebie jak i na wyjeździe pokazujecie, ze Polak potrafi się bawić. Zaryzykuje nawet stwierdzenie, że jesteście od nas w tym trochę lepsi;).

Węgier: Polski imprezowicz? - To brzmi dumnie!

To tylko cześć z odpowiedzi jakie usłyszeliśmy na zadane pytanie. Większość było bardzo zbliżona do tych, które zamieściliśmy, stąd decyzja o ich nie powielaniu. Jak widać większość opinii jest pozytywna, jednak warto się zastanowić dlaczego tylko większość, a nie wszystkie? W końcu jak nas widzą, tak nas piszą. Warto to sobie wziąć do serca sięgając po kolejne piwo, szczególnie na zagranicznych eventach, gdzie fama o nietrzeźwych Polakach rozejdzie się bardzo szybko..

Autor: Grzegorz Jastrząb

1. Nie przemawiaj do ludzi metaforą - zrozumieją Cię dosłownie.
2. Nie przemawiaj do ludzi ironią - zrozumieją Cię zbyt dosłownie.
3. Nie przemawiaj do ludzi dosłownie - nie zrozumieją Cię.
4. Nie przemawiaj wogóle do ludzi to nie dostaniesz bana :mrgreen:

-
Zaznacz się na mapie klubowiczów!
Ostatnio zmieniony przez Warciarz 2010-04-07, 19:26, w całości zmieniany 3 razy  

Kasiaczarna19 
klubowicz

Słucham: Muzyki:)
Miejscowość: Przemyśl

Wysłany: 2009-09-12, 15:18   

Wiedziałam, że jesteśmy najlepsi :mrgreen: Do ideału jednak troche brakuje jeszcze jak widać. Polacy lubią sobie chlapnąć i to się tu potwierdza. Jednak atmosfera jaką tworzymy w pełni niweluję nasze wady ;-) Pomysowy artykuł :-)

Arni24 
klubowicz

Miejscowość: Opole

Wysłany: 2009-09-12, 15:45   

Nie myślałem, że aż tak dobrze odbierani jesteśmy w oczach zagraniczniaków. Te opinie ukazują, że Polacy nie tylko utożsamiani są z bójkami i kradzieżami samochodów, ale także z gościnnością i umiejętnością świetnej zabwy :-)

jord 
aktywny klubowicz
Sorry I'm minimal

Słucham: minimal, house, d&b
Miejscowość: Wrocław

Wysłany: 2009-09-12, 16:52   

Jakby nie patrzeć u nas nurt muzyki elektronicznej jest młody i nie jesteśmy tym znudzeni jak np. Niemcy czy Holendrzy, bo w sumie oni mają to od wieeelu lat. Fajnie, że nas tak postrzegają. Niech się uczą od najlepszych hehe :-D

aruux 
nowy klubowicz

Słucham: house electro techno
Miejscowość: Rzeszów

Wysłany: 2009-09-13, 00:09   

Jakby nie patrzył Polak potrafi :mrgreen:
Jacy jesteśmy tacy jesteśmy raz malują nas kolorowo a raz szaro. Ale jedno jest pewne bawić to my się umiemy :-D
I oczywiście mamy najlepszą publiczność na świecie w grach zespołowych :-D

Garbik 
nowy klubowicz

Słucham: trance,hard-tra,hardst,tec
Kluby: Terytorium, Ekwador
Miejscowość: Poznań

Wysłany: 2009-09-16, 20:51   

widomo ze jestesmy Njlepsi :-P
i nie wydaje mi sie ze lubimy wiecej wypic na imprezacz od naszych zagranicznych gosci! :mrgreen:

yathe 
nowy klubowicz

Słucham: techno/schranz/minimale
Miejscowość: Liverpool

Wysłany: 2009-09-17, 22:19   

Irlandczyk troszke moze przesadzil z ta opinia. Troszke smiesznie brzmi "wytykanie" naduzywania alkoholu z ust przedstawiciela nacji, ktora takze za kolnierz nie wylewa. Irlandczycy i Anglicy naleza do spolecznosci gdzie spozycie alkoholu przewyzsza pod tym wzgledem dokonania polakow. To Angole i irlandczycy "chleja" i rozrabiaja na uliczkach chociazby Krakowa czy tez Wroclawia ;-)

misiek 
super klubowicz

Słucham: Trance,Techno
Kluby: M7 Club - Białystok
Miejscowość: Wasilków

Wysłany: 2009-09-18, 01:27   

Oczywiście tak jak wszędzie są wyjątki. Przecież my Polacy też mamy doczepioną łatkę pijaka, awanturnika itp. ale czy każdy z nas taki jest :?: Oczywiście że nie :!: Więc może ten Irlandczyk był wyjątkiem od reguły ;-)

Kasiaczarna19 
klubowicz

Słucham: Muzyki:)
Miejscowość: Przemyśl

Wysłany: 2009-09-18, 23:01   

Wiadomo, ale pić w sumie to trzeba umieć ;-) Na imprezach nie ma co przecholowywać, bo później źle nas odbierają właśnie. Na jakiś domówkach nikt nikomu nie broni się alkoholizować :lol: Choć i tak widać, że większość ma dobre zdanie o nas, a jak to mówią wyjątki potwierdzają regułę ;-)

Lawrence 
klubowicz

Słucham: Trance/Electro etc.
Miejscowość: Walcz

Wysłany: 2009-09-19, 16:10   

Dobry artykuł o charakterze sondy :-P ...w sumie fajnie tak czytac ,że w świecie mamy pozytywną opinię :-)

p.s Australijczyk to z jakiej imprezy ? sunrise? ;>

miho 
klubowicz

Słucham: House Jackin Disco Funky
Miejscowość: Grudziądz

Wysłany: 2009-09-20, 09:53   

No to fakt bawić sie potrafimy, że troche z trunkami przesadzami też sie potwierdza, jednak mam sam wielu znajomych np z Niemiec i sami twierdza ze imprezy w polsce to strzał w 10 jak na urlop we wakacje, faceci zachwycaja sie polskiem piwem, vodka i oczywiscie kobietami, natomiast babeczki na pierszy plan ida polscy faceci :D pozniej zabawa (jak by jej tam nie nazwac :D ). Zawsze odwiedziac nasz kraj sa zadowoleni i nigdy nie zalowali czasu spedzonego tu. A jak nas postrzegaja zza granica:

Niemcy: ogolnie sa fajnie nastawieni do nas nie wiedza skad czerpiemy sily i energie na balety do bialego rana plus jaki8s after, gdzie oni piwko sobie sacza lezac na kanapie placy bujaja tyleczkami w rytm bitu o 9 rano :D

USA: Będąc pare lat temu w stanach spotkalem sie z ty mze wielu ludzi procz walensy nie wie co to polska i polak, co do zabawy w klubach hmmm powiem inna bajka, klimat rozny od r'n'b, techno, trance, house ja bylem tylko w dwoch klubach w NYC ale ludzie sa poprostu swietni i tez nie wiedza skad mamy tyle energii

PS. Opinia z wasnego doswiadczenia. Wiem ze ludzie sa inni w kazdym miescie, ja spotakalem sie z dobrym przyjeciem jak i tu u nas jak i zza granica.

czekoladka361 
klubowicz
Music is my life

Słucham: Trance, electro, hardstyle
Miejscowość: Słupsk

Wysłany: 2009-09-20, 13:35   

No proszę , jak fajnie nas postrzegają:) Ja bez czytania tego artykułu wiem, że świetnie się potrafimy bawić:) Szczególnie za granicą to jest widoczne:)

tomhans 
nowy klubowicz

Miejscowość: białystok

Wysłany: 2009-09-25, 00:20   

Miło czytać, że Polscy klubowicze są tak dobrze postrzegani wśród obco krajowców. Mam nadzieje jednak, że to się nie zmieni i zawsze obcokrajowcy będą mieli o nas dobre zdanie.

P.s. Na jakich imprezach byli pytani obcokrajowcy :?:

akarol82 
nowy klubowicz

Miejscowość: Białystok

Wysłany: 2009-09-25, 14:44   

Na sunrise festival spotkałem sie z ludzmi z takim krajów jak Niemcy, Dania, Norwegia i Słowacja. Bawili się wyśmienicie ;)

Star_XXX 
klubowicz

Miejscowość: Poznań

Wysłany: 2009-11-21, 15:03   

Wiem i się pochwale ze Dj'e z zagranicy najbardziej lubią polskie dziewczyny!!! Sprawdzone ale nie na sobie :P

Tagi: opinie :: polscy imprezowicze :: obcokrajowcy

Sponsor

[Kliknji na reklamę! WME.com.pl utrzymuje się wyłącznie z reklam. Dziękujemy!]