|
Co sądzą o nas obcokrajowcy? |
| Autor |
Wiadomość |
Warciarz
super klubowicz

Słucham: Techno,Hardcore,Trance,
Pomógł: 5 razy Wiek: 20 Dołączył: 04 Cze 2007 Posty: 3201 Miejscowość: Zawiercie
|
Wysłany: 2009-09-12, 14:14 Co sądzą o nas obcokrajowcy?
|
|
|
Polacy - ponoć jedni z najlepszych, o ile nie najlepsi imprezowicze na świecie. Takie przynajmniej mamy o sobie zdanie. Może nieco mało skromne, ale na pewno nie zakłamane. W końcu bawić się potrafimy i potwierdzamy to raz za razem na kolejnych eventach. Opinie samych djów również temu nie przeczą. Co jednak myślą o nas obcokrajowcy, którzy ostatnimi czasy dość często goszczą na naszych imprezach? Postanowiliśmy to sprawdzić.
Podczas kilku ostatnich eventów, każdemu napotkanemu gościowi z zagranicy zadawaliśmy jedno proste pytanie:
Co sądzisz na temat polskich imprezowiczów?
Przeczytajcie jakie ciekawe i zróżnicowane były odpowiedzi od reprezentantów poszczególnych krajów.
Niemiec: Polacy to naprawdę zwariowani imprezowicze. Im chyba nigdy nie dość zabaw. Pomimo, że w moim kraju są lepsze imprezy, z większą ilością uczestników, to ludzie nie potrafią tak entuzjastycznie reagować podczas występu artystów. Przyznam Wam szczerze, że tutaj nie macie sobie równych.
Holender: Nie chcę Cie urazić, ale w mojej opinii Holendrzy są w tym lepsi. Holandia jest kolebką muzyki klubowej, stamtąd pochodzi wielu najlepszych djów i może dlatego ludzie mają w genach dobrą zabawę. Wasi imprezowicze są bardzo dobrzy, ale jeszcze trochę im do nas brakuje.
Brytyjka: Mam tutaj rodzine i dość często goszczę na polskich imprezach. Widziałam już wiele i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, ze w innych krajach wygląda to słabiej. Jesteście fenomenalni!
Czech: (Śmiech) Co tu dużo będę mówił. Fantastyczni ludzi i fantastyczna atmosfera. Brawo Polacy!
Niemka: Dopiero pierwszy raz jestem na polskiej imprezie, więc wiele na ten temat Ci nie powiem. Wygląda to w każdym razie dość imponująco.
Irlandczyk: Bardzo mili i sympatyczni ludzie. Widać, że potrafią bardzo dobrze się bawić, jednak trochę przesadzają z alkoholem.
Norweżka: To fantastyczni ludzie! Jestem już po raz 4 na Sunrise i ciągle zachwycam się tym festiwalem i jego atmosferą! U nas tego brakuje.
Francuz: Jesteście bardzo gościnni i bawić się potraficie. Jednak Francuzi również są w tym świetni. Myślę, że prezentujemy podobny poziom.
Australijczyk: Gdybyście byli w tym słabi nie przemierzałbym tylu kilometrów, aby się tu pobawić!
Duńczyk: Kilka razy odwiedziłem już Wasz kraj i dość różnie z tym było. Ogólnie oceniam Was na plus, ale bywacie czasem zbyt agresywni. Mniemam, że to od nadmiaru napojów wyskokowych?
Holenderka: Często Was widuję w moim rodzimym kraju na imprezach. Zarówno u siebie jak i na wyjeździe pokazujecie, ze Polak potrafi się bawić. Zaryzykuje nawet stwierdzenie, że jesteście od nas w tym trochę lepsi;).
Węgier: Polski imprezowicz? - To brzmi dumnie!
To tylko cześć z odpowiedzi jakie usłyszeliśmy na zadane pytanie. Większość było bardzo zbliżona do tych, które zamieściliśmy, stąd decyzja o ich nie powielaniu. Jak widać większość opinii jest pozytywna, jednak warto się zastanowić dlaczego tylko większość, a nie wszystkie? W końcu jak nas widzą, tak nas piszą. Warto to sobie wziąć do serca sięgając po kolejne piwo, szczególnie na zagranicznych eventach, gdzie fama o nietrzeźwych Polakach rozejdzie się bardzo szybko..
Autor: Grzegorz Jastrząb |
_________________ Kodeks poruszania się po Forum:
1. Nie przemawiaj do ludzi metaforą - zrozumieją Cię dosłownie.
2. Nie przemawiaj do ludzi ironią - zrozumieją Cię zbyt dosłownie.
3. Nie przemawiaj do ludzi dosłownie - nie zrozumieją Cię.
4. Nie przemawiaj wogóle do ludzi to nie dostaniesz bana
[you] - Zaznacz się na mapie klubowiczów!
|
| Ostatnio zmieniony przez Warciarz 2010-04-07, 19:26, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
|
Kasiaczarna19
klubowicz

Słucham: Muzyki:)
Wiek: 20 Dołączyła: 21 Lip 2009 Posty: 98 Miejscowość: Przemyśl
|
Wysłany: 2009-09-12, 15:18
|
|
|
Wiedziałam, że jesteśmy najlepsi Do ideału jednak troche brakuje jeszcze jak widać. Polacy lubią sobie chlapnąć i to się tu potwierdza. Jednak atmosfera jaką tworzymy w pełni niweluję nasze wady Pomysowy artykuł |
|
|
|
 |
Arni24
klubowicz

|
Wysłany: 2009-09-12, 15:45
|
|
|
Nie myślałem, że aż tak dobrze odbierani jesteśmy w oczach zagraniczniaków. Te opinie ukazują, że Polacy nie tylko utożsamiani są z bójkami i kradzieżami samochodów, ale także z gościnnością i umiejętnością świetnej zabwy |
|
|
|
 |
jord
aktywny klubowicz Sorry I'm minimal

Słucham: minimal, house, d&b
Wiek: 21 Dołączył: 14 Mar 2009 Posty: 482 Miejscowość: Wrocław
|
Wysłany: 2009-09-12, 16:52
|
|
|
Jakby nie patrzeć u nas nurt muzyki elektronicznej jest młody i nie jesteśmy tym znudzeni jak np. Niemcy czy Holendrzy, bo w sumie oni mają to od wieeelu lat. Fajnie, że nas tak postrzegają. Niech się uczą od najlepszych hehe |
_________________ Above & Beyond <3 |
|
|
|
 |
aruux
nowy klubowicz

Słucham: house electro techno
Wiek: 26 Dołączył: 04 Wrz 2009 Posty: 32 Miejscowość: Rzeszów
|
Wysłany: 2009-09-13, 00:09
|
|
|
Jakby nie patrzył Polak potrafi
Jacy jesteśmy tacy jesteśmy raz malują nas kolorowo a raz szaro. Ale jedno jest pewne bawić to my się umiemy
I oczywiście mamy najlepszą publiczność na świecie w grach zespołowych |
|
|
|
 |
Garbik
nowy klubowicz

Słucham: trance,hard-tra,hardst,tec
Kluby: Terytorium, Ekwador
Pomógł: 1 raz Wiek: 23 Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 42 Miejscowość: Poznań
|
Wysłany: 2009-09-16, 20:51
|
|
|
widomo ze jestesmy Njlepsi
i nie wydaje mi sie ze lubimy wiecej wypic na imprezacz od naszych zagranicznych gosci! |
|
|
|
 |
yathe
nowy klubowicz

Słucham: techno/schranz/minimale
|
Wysłany: 2009-09-17, 22:19
|
|
|
Irlandczyk troszke moze przesadzil z ta opinia. Troszke smiesznie brzmi "wytykanie" naduzywania alkoholu z ust przedstawiciela nacji, ktora takze za kolnierz nie wylewa. Irlandczycy i Anglicy naleza do spolecznosci gdzie spozycie alkoholu przewyzsza pod tym wzgledem dokonania polakow. To Angole i irlandczycy "chleja" i rozrabiaja na uliczkach chociazby Krakowa czy tez Wroclawia |
|
|
|
 |
misiek
super klubowicz

Słucham: Trance,Techno
Kluby: M7 Club - Białystok
Pomógł: 6 razy Wiek: 27 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 2825 Miejscowość: Wasilków
|
Wysłany: 2009-09-18, 01:27
|
|
|
Oczywiście tak jak wszędzie są wyjątki. Przecież my Polacy też mamy doczepioną łatkę pijaka, awanturnika itp. ale czy każdy z nas taki jest Oczywiście że nie Więc może ten Irlandczyk był wyjątkiem od reguły |
|
|
|
 |
Kasiaczarna19
klubowicz

Słucham: Muzyki:)
Wiek: 20 Dołączyła: 21 Lip 2009 Posty: 98 Miejscowość: Przemyśl
|
Wysłany: 2009-09-18, 23:01
|
|
|
Wiadomo, ale pić w sumie to trzeba umieć Na imprezach nie ma co przecholowywać, bo później źle nas odbierają właśnie. Na jakiś domówkach nikt nikomu nie broni się alkoholizować Choć i tak widać, że większość ma dobre zdanie o nas, a jak to mówią wyjątki potwierdzają regułę |
|
|
|
 |
Lawrence
klubowicz

Słucham: Trance/Electro etc.
Wiek: 23 Dołączył: 02 Lut 2009 Posty: 204 Miejscowość: Walcz
|
Wysłany: 2009-09-19, 16:10
|
|
|
Dobry artykuł o charakterze sondy ...w sumie fajnie tak czytac ,że w świecie mamy pozytywną opinię
p.s Australijczyk to z jakiej imprezy ? sunrise? ;> |
|
|
|
 |
|
miho
klubowicz

Słucham: House Jackin Disco Funky
Wiek: 28 Dołączył: 24 Kwi 2009 Posty: 189 Miejscowość: Grudziądz
|
Wysłany: 2009-09-20, 09:53
|
|
|
No to fakt bawić sie potrafimy, że troche z trunkami przesadzami też sie potwierdza, jednak mam sam wielu znajomych np z Niemiec i sami twierdza ze imprezy w polsce to strzał w 10 jak na urlop we wakacje, faceci zachwycaja sie polskiem piwem, vodka i oczywiscie kobietami, natomiast babeczki na pierszy plan ida polscy faceci :D pozniej zabawa (jak by jej tam nie nazwac :D ). Zawsze odwiedziac nasz kraj sa zadowoleni i nigdy nie zalowali czasu spedzonego tu. A jak nas postrzegaja zza granica:
Niemcy: ogolnie sa fajnie nastawieni do nas nie wiedza skad czerpiemy sily i energie na balety do bialego rana plus jaki8s after, gdzie oni piwko sobie sacza lezac na kanapie placy bujaja tyleczkami w rytm bitu o 9 rano :D
USA: Będąc pare lat temu w stanach spotkalem sie z ty mze wielu ludzi procz walensy nie wie co to polska i polak, co do zabawy w klubach hmmm powiem inna bajka, klimat rozny od r'n'b, techno, trance, house ja bylem tylko w dwoch klubach w NYC ale ludzie sa poprostu swietni i tez nie wiedza skad mamy tyle energii
PS. Opinia z wasnego doswiadczenia. Wiem ze ludzie sa inni w kazdym miescie, ja spotakalem sie z dobrym przyjeciem jak i tu u nas jak i zza granica. |
_________________ Every time I feel, I feel disco
HouseMusic.com.pl |
|
|
|
 |
czekoladka361
klubowicz Music is my life

Słucham: Trance, electro, hardstyle
Wiek: 20 Dołączyła: 15 Lut 2008 Posty: 176 Miejscowość: Słupsk
|
Wysłany: 2009-09-20, 13:35
|
|
|
| No proszę , jak fajnie nas postrzegają:) Ja bez czytania tego artykułu wiem, że świetnie się potrafimy bawić:) Szczególnie za granicą to jest widoczne:) |
_________________ Wspomnienia, do nich zawsze można powrócić. |
|
|
|
 |
tomhans
nowy klubowicz

|
Wysłany: 2009-09-25, 00:20
|
|
|
Miło czytać, że Polscy klubowicze są tak dobrze postrzegani wśród obco krajowców. Mam nadzieje jednak, że to się nie zmieni i zawsze obcokrajowcy będą mieli o nas dobre zdanie.
P.s. Na jakich imprezach byli pytani obcokrajowcy |
|
|
|
 |
akarol82
nowy klubowicz

Wiek: 27 Dołączył: 22 Wrz 2009 Posty: 26 Miejscowość: Białystok
|
Wysłany: 2009-09-25, 14:44
|
|
|
| Na sunrise festival spotkałem sie z ludzmi z takim krajów jak Niemcy, Dania, Norwegia i Słowacja. Bawili się wyśmienicie ;) |
|
|
|
 |
Star_XXX
klubowicz

|
Wysłany: 2009-11-21, 15:03
|
|
|
| Wiem i się pochwale ze Dj'e z zagranicy najbardziej lubią polskie dziewczyny!!! Sprawdzone ale nie na sobie :P |
|
|
|
 |
| Tagi: opinie :: polscy imprezowicze :: obcokrajowcy |
|
Sponsor
[Kliknji na reklamę! WME.com.pl utrzymuje się wyłącznie z reklam. Dziękujemy!]
|
|
|
|