Wysłany: 2008-08-25, 20:02 Wielkie zmiany w prawie drogowym
Ani poseł, ani nawet ambasador Stanów Zjednoczonych nie uniknie kary finansowej za przekroczenie prędkości na polskich drogach - taki będzie efekt wprowadzenia w życie ustawy o automatycznym dozorze nad ruchem drogowym - pisze Dziennik.
Gazeta wylicza, również inne zmiany w polskich przepisach. Jedną z nich będzie całkowita likwidacja punktów karnych. Kolejną, zaś zwiększenie kar finansowych. Zwiększy się również liczba fotoradarów do 1200. Projekt ustawy autorstwa Platformy Obywatelskiej trafił do marszałka Sejmu i ma szansę wejść w życie jeszcze w tym roku – podaje gazeta
Hmm słyszałem o tym w Tv. Tylko czy nie zwiększy się przez to korupcja. Np. Jak policja zatrzyma kierowcę i będzie chciała mu dać wysoki mandat to wiele osób pewnie będzie chciało dać w "łapę" za uniknięcie tak wysokiej kary. Po drugie co z tymi, którzy mają "kasę", będą robili na drogach to co im się podoba bo ich na to stać heh.
Słucham: trance, techno
Kluby: Alga Pomogła: 1 raz Wiek: 18 Dołączyła: 05 Cze 2007 Posty: 223 Skąd: ze wsi :D
Wysłany: 2008-08-26, 14:10
Misiek teraz policja nie będzie nikogo łapać, nie będą już stać ze "suszarami" , fotoradary będą Ci robić zdjęcia jeżeli przekroczysz prędkość i przyślą ci do domu te zdjęcie razem z mandatem, to tak po pierwsze . A ja w ogóle myślę, że to nie jest zły pomysł, może dlatego że nie zamierzam pędzić 180km/h jak zdam prawko i może zmniejszy się ilość śmiertelnych wypadków drogowych... Ogólnie popieram to, i jestem ZA
Projekt projektem dobrze było by gdyby przeszedl.Ale ja nie wierze,że góra nadal nie będzie kryła swoich i taki posel jak zostanie złapany i tak nie poniesie konsekwencjii.
_________________ Kodeks poruszania się po Forum:
1. Nie przemawiaj do ludzi metaforą - zrozumieją Cię dosłownie.
2. Nie przemawiaj do ludzi ironią - zrozumieją Cię zbyt dosłownie.
3. Nie przemawiaj do ludzi dosłownie - nie zrozumieją Cię.
4. Nie przemawiaj wogóle do ludzi to nie dostaniesz bana
Mandat to nic,ale jak prawko będą chcieli zarekwirowac to już problemem by było
_________________ Kodeks poruszania się po Forum:
1. Nie przemawiaj do ludzi metaforą - zrozumieją Cię dosłownie.
2. Nie przemawiaj do ludzi ironią - zrozumieją Cię zbyt dosłownie.
3. Nie przemawiaj do ludzi dosłownie - nie zrozumieją Cię.
4. Nie przemawiaj wogóle do ludzi to nie dostaniesz bana
Słucham: trance, techno
Kluby: Alga Pomogła: 1 raz Wiek: 18 Dołączyła: 05 Cze 2007 Posty: 223 Skąd: ze wsi :D
Wysłany: 2008-09-02, 16:35
A ja jeszcze dodam od siebie jedno zdanie : jak dla mnie, to punkty karne powinny pozostać. Mogliby zrobić tylko tak, że na przykład za duże przekroczenie prędkości nie bedzie 10 pkt tylko załóżmy np. 6 bo całkowite zniesienie otrzymywania punktów karnych jest bez sensu.
Niedawno w telewizji bylo o obcokrajowcu, ktory tyle przepisow zlamal ze powinien dostac mandat 2000 i ok 30 punktow karnych a z racji ze nie jest naszym obywatelem dostal 6 pkt i 200 zl... Pewnie teraz jedzie do domu i smieje sie z Polski... Kochane nasze prawo, swojego to skopac obcego poglaskac...
mila, oj chyba coś pomieszałaś, obcokrajowcy nie dostają punktów karnych tylko mandat pieniężny i na pewno jak by złamał dużo przepisów drogowych, które były zarejestrowane i ich wysokość wynosiłaby np. 2000 zł to obcokrajowiec również by dostał 2000 zł, ale bez punktów karnych i musiał by zapłacić mandat na miejscu a jeśli nie posiada gotówki przy sobie to jedzie z policją do najbliższego bankomatu lub kantoru i wypłaca gotówkę w wysokości mandatu.
obco krajowcy muszą nie tylko że mogą ale muszą płacić dla policji na miejscu. Chcą wprwadzić opcję płatne przelewem czyli w radjowozach będą zamontowane specjalne czytniki kart kredytowych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum