Wysłany: 2008-05-23, 18:55 Sprzedaż licencji Sunrise Festival na wschód?
Od jakiegoś czasu zastanawia mnie jeden temat. Dużo imprez jest organizowanych w Polsce na zasadzie Licencja a czy ktoś myślał już aby np. sprzedać Polskie eventy do innych państw na takiej samej zasadzie dzięki temu można promować Agencje na innym rynku jak również Polskich DJ.
np.
Sunrise Festival
RMI Trance X-Plosion
Revolution
Independance
enTrance
do takich państw jak m.in: Litwa, Czechy, Ukraina, Rosja
Hm w sumie naprawde niezły pomysł.Czesi np podobnie jak Polacy lubią takie imprezy.A myśle że i inne kraje były by zainteresowane tym przedsięwzięciem.Wkońcu to dobre bo Polskie Tylko zapewne rozchodzi się tu o kase.W biedniejszych krajach z kolei taki event mógłby się stać niewypałem po prostu nie wypałem,a to tylko by zaszkodziło agencjii.I druga sprawa:Czy sami organizatorzy byli by zainteresowani tym pomysłem?? Wkońcu troche zachodu z tym.Niemniej jednak pomysł napewno godny uwagi i mógłby się okazać naprawde strzałem w dziesiątke przy odpowiednim podejściu.
_________________ Kodeks poruszania się po Forum:
1. Nie przemawiaj do ludzi metaforą - zrozumieją Cię dosłownie.
2. Nie przemawiaj do ludzi ironią - zrozumieją Cię zbyt dosłownie.
3. Nie przemawiaj do ludzi dosłownie - nie zrozumieją Cię.
4. Nie przemawiaj wogóle do ludzi to nie dostaniesz bana
Sunrise Festival jest polską marką eventu i niech tak zostanie. Ja jestem przeciwny temu aby Sunrise czy inne eventy polskie zostały sprzedane innym krajom to są nasze imprezy więc jak ktoś chce to niech przyjezdza do Nas.
Z jednej strony masz rację ale z 2 strony to znakomity pomysł na promocję agencji jak i Polskich DJ na tych imprezach bo tylko tak mają większą szansę wybić się na innym rynku.
To że Sunrise Festival to marka znana przez DJ i klubowiczy zagranicą to tylko plus dla Agencji i dzięki temu w jakimś stopniu rozwój polskiej gospodarki bo jak wiadomo za tym idą wynajęte pokoje w hotelach, restauracje mają większy zbyt wówczas oraz pobliskie kluby. Ale coś za coś nie ma nic za free
z tego co wiem sunrise bedzie emitowany przez bbc radio (angielskie bodajże) takze bedzie na żywo w tvn itp.. dokładnie nie pamietam co tam jeszcze więc dla mnie to jest dosyć dobra reklama juz... ale wolałbym zeby Sunrise został tylko polskim eventem, duzo ludzi z anglii przyjezdza i nie tylko więc ja mysle że jest ok kto jest zainteresowany z zza granicy tym festivale to juz wie o nim i na pewno pojawi się tu, ale mysle że na pewno zagranicą Sunrise jest znany dosyć dobrze wiem znalazłem tutaj taki plakat w internecie http://www.gazeta.ie/medi...y/04sunrise.jpg i myśle że juz jest znany Sunrise nie tylko dla nas
Słucham: trance, techno
Kluby: Alga Pomogła: 1 raz Wiek: 18 Dołączyła: 05 Cze 2007 Posty: 223 Skąd: ze wsi :D
Wysłany: 2008-05-25, 12:01
Może i to wszystko jest dobrym pomysłem, ale nasuwa mi się pewna myśl: ciekawe kto na wschodzie dostrzeże naszych dj'ów?? Przecież wiadomo, że najlepiej wybić się gdzieś na zachodni rynek muzyczny, bo wydaje mi się, że np. na Ukrainie czy w Rosji nie zrobi się takiej kariery jak np. W Holandii itp. I nie chodzi mi tutaj tylko o Polaków. I z tego co mi wiadomo, to po prostu muzyka trance nie ma takiego rozgłosu na wschodzie.
Kluby: Alga Pomogła: 1 raz Wiek: 18 Dołączyła: 05 Cze 2007 Posty: 223 Skąd: ze wsi :D
Wysłany: 2008-05-25, 17:32
Wiem, trochę źle sprecyzowałam swoją wypowiedź, ale chyba wiadomo o co chodzi, ale mniejsza o to. Dziwne też moim zdaniem jest to, że chcą sprzedać licencję Sunrise, bo tak to narzekają, że w u nas nic "własnego" nie wymyslą, a co do czego przychodzi to teraz wymyślili sprzedaż licencji. Bez przesady...
_________________ Inteligentna :P
Gość
Wysłany: 2008-05-25, 17:55
Właśnie o to chodzi że wymyślili coś własne. Ale ogólnie chodziło mi o różnych imprezach Polskich i sprzedaży ich na zasadzie licencji innym krajom
Wysłany: 2008-05-26, 18:18
Sunrise Festival to przecież i tak juz prestiżowa impreza. A z resztą niech robią co chcą, nie mój cyrk, nie moje małpy Najważniejsze jest to, że własnie na takiej imprezie (czy na wielu podobnych) zrzesza się wielu fanów muzyki trance ;)
_________________ Inteligentna :P
Sponsor
[Kliknji na reklamę! WME.com.pl utrzymuje się wyłącznie z reklam. Dziękujemy!]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum