DJ Zbynia: Nazwa BasseTeam kojarzy się z większą ekipą. Ilu Was jest?
BasseTeam (DJ Loud): Na tą chwile dwóch... DJ Loud i DJ Azzido.
DJ Zbynia: Planujecie kogoś dołączyć Jeśli tak, to kogo?
BasseTeam (DJ Loud): Jesteśmy otwarci na propozycje...
DJ Zbynia: Jak długo istnieje Wasza ekipa?
BasseTeam (DJ Loud): Wszystko zaczęło się w lipcu br., a wiec stosunkowo krótko, cały czas się docieramy, ale z kawałka na kawałek jest coraz lepiej.
DJ Zbynia: Ile utworów macie już na koncie? Komponujecie sami, czy też remiksujecie?
BasseTeam (DJ Loud): Tworzymy własną, ale również robimy remiksy. Na naszej stronie są dostępne trzy nasze kawałki i dwa remiksy. Ale zapewniam, ze utworów jest więcej. Wszystko w swoim czasie.
DJ Zbynia:Wzorujecie się na kimś czy też robicie wszystko po swojemu? Przypadł Wam do gustu czyjś styl?
BasseTeam (DJ Loud): Staramy się robić własną muzę, ale ciężko jest zrobić coś nowego oryginalnego (wszystko już raczej było). Co do tworzenia muzy to obaj zaraziliśmy się od takich wykonawców jak Dj Noiserr, Klubbmastaz. Z: Współpracowaliście już z kimś?
BasseTeam (DJ Loud): Na razie nie... ale może kiedyś.
DJ Zbynia: Kiedyś... a z kim najchętniej?
BasseTeam (DJ Loud): DJ Noiserr.
DJ Zbynia: Od jak dawna macie styczność z muzyką?
BasseTeam (DJ Loud): Moje solo (DJ Loud) zaczęło się tak na poważnie jakieś dwa lata temu. A na Wojtka (DJ Azzido) natknąłem się w księdze gości Noiserra. Zostawił tam link do swojej strony. Oczywiście odwiedziłem stonkę, posłuchałem muzy. Pogratulowałem mu produkcji na Gadu-Gadu i tak się poznaliśmy. Po kilku dniach wpadł mi pomysł żeby stworzyć team. Nieśmiało zapytałem, a on na to, że też o tym myślał, tylko bał się zapytać (śmiech). Więc tak po tygodniu od zapoznania powstał BT.
DJ Zbynia: Obaj pochodzicie z Poznania?
BasseTeam (DJ Loud): Wojtek (Azzido) jest ze Stargardu Szczecińskiego.
DJ Zbynia: Więc gdzie macie swoje studio?
BasseTeam (DJ Loud): Studio... hmmm. Naszym studiem są nasze komputery, wyposażone w odpowiednie oprogramowanie. Dużo by o tym opowiadać. Ale dajemy radę. Z: Spotykacie się jakoś?
BasseTeam (DJ Loud): Pewnie że tak.
DJ Zbynia: Skąd wzięła się nazwa BasseTeam?
BasseTeam (DJ Loud): No właśnie. Problemem była nazwa... więc zrobiliśmy burzę mózgów i tak wpadliśmy na BasseTeam.
DJ Zbynia: Jak się czuliście po nagraniu pierwszego kawałka? Dobrze się zapowiadała dalsza współpraca?
BasseTeam (DJ Loud): Pierwszy kawałek zrobiliśmy na próbę. Wyszedł dobrze i to też zdecydowało że będziemy robić muzę razem.
DJ Zbynia: Do jakich klubów najczęściej chodzicie? W których gracie i w których się bawicie ?
BasseTeam (DJ Loud): Ja osobiście jako nr 1 uważam klub Ekwador w Manieczkach. Moim marzeniem jest tam stanąć za deckami. Co do klubów Wojtka to ciężko mi powiedzieć. A co do grania - nie graliśmy jeszcze w żadnym klubie. Na razie skupiamy się na tworzeniu muzy. Na koncerty przyjdzie czas.
DJ Zbynia: Więc życzę Ci, żebyś kiedyś dostał propozycję w Manieczkach. Co do muzy - macie na koncie jakieś solowe sukcesy?
BasseTeam (DJ Loud): Solowe sukcesy... raczej nie (śmiech). Ja osobiście tworzyłem dla własnej satysfakcji, dla przyjaciół. Prezentowałem później moje produkcje np. na imprezkach domowych.
DJ Zbynia: Ile utworów solowych nagrałeś do tej pory?
BasseTeam (DJ Loud): Około dziesięciu. Były to same remiksy. Od kiedy powstał BT solowe produkcje odłożyłem na bok.
DJ Zbynia: Żyjemy w pokoleniu, w którym coraz więcej młodych ludzi zajmuje się muzyką. Nie rozwija się tylko Hip-Hop, ale jest coraz więcej młodych DJ-ów i amatorskich ekip Techno. Jakich rad udzieliłbyś młodym ludziom, którzy chcą wystartować?
BasseTeam (DJ Loud): Tworzyć swoją muzę i jeszcze raz tworzyć! I nie przejmować się docinkami zazdrośników, którzy tylko krytykują.
DJ Zbynia:Ale krytyki od ludzi, którzy znają się na rzeczy, krytyki niezłośliwe - akceptujesz?
BasseTeam (DJ Loud): Pewnie że tak. Taka krytyka może wyjść tylko na dobre.
DJ Zbynia: Miałeś już takie sytuacje?
BasseTeam (DJ Loud): Co do złośliwych to tak... Co do wskazówek od DJ'ów, których cenię, to nie.
DJ Zbynia: Może po prostu świetnie grasz i nie ma czego krytykować... BT: No co Ty... Do świetności jeszcze dużo mi brakuje.
DJ Zbynia: Wracając do BasseTeam - tworzycie tylko przy pomocy programów, czy korzystacie z urządzeń zewnętrznych?
BasseTeam (DJ Loud): Narazie tylko progsy, choć wiem, że Wojtek ma profesionalny keyboard, ale chyba nie korzysta.
DJ Zbynia: Pracujecie teraz nad jakimś utworem?
BasseTeam (DJ Loud): Mamy kilka zaczętych. Nie mam pojęcia, który pierwszy skończymy. Mamy na rozkładzie Deepack, Peran, Fahrenhite 66 oj i jeszcze kilka.
DJ Zbynia: Na zakończenie - który utwór uważasz za najlepszy?
BasseTeam (DJ Loud): Moim zdaniem Running out of time. Zdaniem Wojtasa Turn it up. Wszystkie mają w sobie coś fajnego. Gorąco polecam.
DJ Zbynia: Dzięki za rozmowę. Życzę Ci propozycji w Manieczkach i pozdrów od nas Wojtka. BT: Thx, dzięki za zainteresowanie
Rozmowę z DJ Loud'em z ekipy BasseTeam przeprowadził DJ Zbynia (Zbigniew W.) dla serwisu DJCLUB.pl (obecnie WME.com.pl)