Surfer navigation analysis

Regulamin » FAQ » Szukaj » Blogi Mój blog Blogowe nowości » Klubowicze » Rejestracja » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj 

Poprzedni temat :: Następny temat
DJ Cocaine
Autor Wiadomość
archiwum 
nowy klubowicz

Wysłany: 2008-10-10, 19:47   DJ Cocaine

DJ Zbynia: Jak to się stało, że zająłeś się muzyką?

DJ Cocaine: Parę lat temu zetknąłem się z programem music 2000 na konsoli PSX i postanowiłem się nim trochę pobawić. Był to dość prosty programik i spróbowałem sił z Magix Music Maker. Pierwsze nuty wiadomo.. były nieciekawe i usłyszałem o takim programie jak Fruity Loops. No i tak się zaczęło... Konkretnie jakieś 5 lat temu.

DJ Zbynia: Wszyscy mówią, że zaczynali od Magix Music Makera lub eJaya. I wszyscy zostali przy Fruity Loops. Ile czasu zeszło Ci, zanim zrobiłeś "już coś" w FL?

DJ Cocaine: Zeszło mi parę miesięcy zanim moje nuty zaczęły przypominać muzykę...

DJ Zbynia: Zaistniałeś na scenie?

DJ Cocaine: Zaistniałem na scenie... hmmm... niestety, moja praca nie pozwala mi na coś takiego - jeżeli chodzi o granie w klubach, ale w niedalekiej przyszłości mam zamiar to zmienić.

DJ Zbynia: Więc na razie skupiasz się tylko na tworzeniu muzyki. Ile utworów masz na swoim koncie? Tworzysz sam czy współpracujesz?

DJ Cocaine: Własnych produkcji będzie jakieś 12 a remiksów około 15. Jeżeli znajdzie się chętna osoba do współpracy to czemu nie. W tej chwili tworzę tylko solo.

DJ Zbynia: Jeśli miałbyś współpracować, to z kim najchętniej? Co byś powiedział, gdyby zgłosił się jakiś szesnastoletni chłopaczyna, który praktycznie nie miałby pojęcia o muzyce?

DJ Cocaine: Jeżeli bym zobaczył, że naprawdę chce się tym zająć, a nie byłoby to zajęcie dla niego na pięć minut to czemu nie.

DJ Zbynia: No właśnie, dużo ludzi zaczyna właśnie w takim wieku. Jak Ci się wydaje, czy polska muzyka klubowa rozwija się w kierunku brzmienia DJ Noiserr, czy bardziej w stylu East Clubbers czy Mandaryny?

DJ Cocaine: Heh... na pewno się rozwija. I rozwija się w każdym kierunku. Moje skromne marzenie to takie, żeby rozwijał się bardziej taki styl muzyki, jaki prezentuje np. Ron van den Beuken czy Randy Katana.

DJ Zbynia: Czyli chyba mamy odpowiedź na pytanie "Z kim chciałbyś współpracować?"?

DJ Cocaine: Tak... ale to pozostaje w swerze marzeń.

DJ Zbynia: Życzę, żeby się kiedyś spełniły. Czego używasz do tworzenia muzyki? Korzystasz tylko z kompa i FL czy masz jakiś zewnętrzny sprzęt?

DJ Cocaine: Jak na razie korzystam tylko z komputera, FL'a i masy wtyczek VSTi.

DJ Zbynia: Na zakończenie, jakich rad udzieliłbyś młodym ludziom, którzy powiedzieli sobie: "ja chce się zajmować w życiu muzyką"?

DJ Cocaine: Jeżeli mają pasję to niech się nie łamią i dążą do celu, jaki sobie wytyczyli... wiem to sam po sobie.

DJ Zbynia: Dziękuję za rozmowę. Pozdrawiam i życzę powodzenia z muzą.

DJ Cocaine: Ja również dziękuję i pozdrawiam.

Wywiad przeprowadził Zbyszek W. (DJ Zbynia) dla serwisu ClubDEEJAY.prv.pl.

Sponsor

[Kliknji na reklamę! WME.com.pl utrzymuje się wyłącznie z reklam. Dziękujemy!]