Chciałbym poruszyć w tym wątku ciekawą dyskusję na temat muzyki techno.
Nie wiem czy to tylko moje spostrzeżenie czy tak naprawde się dzieje,ale wydaje mi się, że na rynku muzycznym jest coraz mniej dobrego techna.Muzyka klubowa zdominowana jest teraz przez trance house,czy chocby dance.Coraz mniej wykonawców tworzy w klimacie techno,a przecież to taka swietna muzyka.Nie wiem być może się mylę,ale większość utworów z muzyki klubowej która ostatnimi czasy pojawiła się na rynku muzycznym jest wykonana w wyżej wymienionych klimatach.Czy techno staje się tylko muzyką komercyjnych wykonawców?? A może ( o zgrozo) wymiera ten gatunek??
Jakie jest wasze zdanie na tem temat??
Licze na ciekawą i poruszającą dyskusję.
_________________ Kodeks poruszania się po Forum:
1. Nie przemawiaj do ludzi metaforą - zrozumieją Cię dosłownie.
2. Nie przemawiaj do ludzi ironią - zrozumieją Cię zbyt dosłownie.
3. Nie przemawiaj do ludzi dosłownie - nie zrozumieją Cię.
4. Nie przemawiaj wogóle do ludzi to nie dostaniesz bana
Ostatnio zmieniony przez DJ sikorka 2007-07-20, 20:43, w całości zmieniany 2 razy
no ja tez tak uważam... co prawda mamy tez takie spoleczenstwo ze nie odroznia house czy elektro od techna przynajmniej jesli chodzi o moje otoczenie hehe a szkoda bo techno u mnie stoi na 1 miejscu ale wszyscy znani i bardzo przeze mnie lubiani i tak przerzucają sie na elektro i house naszczescie ludzicha robią remixy hehehe
Słucham: trance, techno
Kluby: Alga Pomogła: 1 raz Wiek: 18 Dołączyła: 05 Cze 2007 Posty: 223 Skąd: ze wsi :D
Wysłany: 2007-07-19, 11:43
Moja grupa przyjaciół słucha tylko techno i trance a inni moi znajomi już nie odróżniają tego gatunku od house'u. Z tymi drugimi tak zażyle się nie trzymam, bo wygłaszają swoje przedziwne filozofie na temat muzyki i szkoda po prostu słuchać. Ale osobiście uważam, że muzyki techno słucha niestety coraz mniej osób
Tak moi znajomi też nie wiedzą co to techno.Jak się pytałem jakiej muzyki słuchają to większośc odpowiedziała techno.Gdy na wyciecze zapusciłem im troche techna to usłyszałem: Co to jest?! Co to za sieka?! Wyłacz to?! Ciekawe co by powiedzieli gdybym im hardstyle zapodał.
Jednak wracając do sameog techno.Coraz mniej osób go tworzy.Głównie komercyjni producencii.Ech gdzie te stare dobre lata z Barthezzem i innymi swietnymi producentami:(
może też sie zaduzo nie znam ale... ja lubie Lezona, Noiserra, L-Project(teraz Mallancia) dobre bo Polskie no i uwielbiam tech-houseowe klimaty... hardstyle raczej nie ale czasem slucham jak mnie cos napadnie
chcialam oswiecic klase co to jest house na woku ale czasu zabraklo na moj referat a juz mni ezaczyna wkurzac jak puszcze komus elektro czy house a sie pyta czy tylko techna słucham.. bez przesady... ostatnio mialam jakies ruskie disco a kumplea sie zapytala czy to ten house ktorego slucham szkoda ze juz nie tworzy sie w klimatach jak np w Deepack-Qlimax Anthem(Dj Lezon rmx)
Tak to jest z tą znajomoscia gatunków u ludzi.Nic na to nie poradzisz.Ja tam wole posłuchac komercynych wykonawców którzy tworza prawdziwe techno niż wielkie gwiazdy house' czy trance'u.House ogólnie nie lubie,ale szanuje go jak każdy rodzaj myski klubowej.Trance owszem lubie posłuchac,ale ostatnio naprawde bardzo mi brakuje prawdziwego techna.Jak tak dalej pójdzie to ten gatunek moze naprawde wyginac i to w szybkim czasie.Prawie wszyscy renomowani producenci przeżucają się własnie na trance czy house
Barthezz-On The Move.Napewno znasz.Typowe stare dobre techno
Sorry ale widzę, że i wy się mylicie co do gatunku jakim jest techno Noiserr, L-Project to nie jest techno!!! Barthezz-On The Move też bardzo w to wątpię!!!
Podam wam bardzo fają stronę, którą kiedyś ktoś mi podał, a dzięki której wasza wiedza na temat muzyki elektronicznej z pewnością się poszerzy ==> http://www.di.fm/edmguide/edmguide.html
P.S. Miłego czytania (o ile ktoś zna j. angielski) oraz słuchania czekam teraz na wasze opinie na temat techno oraz wszystkich gatunków związanych z muzyką elektroniczną.
Tak znam tą strone,ale mówiąc krótko wiekszosc utworów to bardzo stare kawałki a muzyka elektroniczna bardzo sie rozwineła.Nie jesteś pierwszym który mówi że Barthezz to nie techno.Teraz może nie,ale kiedys był napewno.Z latami zacierają się nieco róznice między gatunkami.Być może się myle,ale coś w podoobie co jest tam zapisane jako klasyczne techno nie jest wogole przeze mnie słyszane.
Pozatym mój ulubiont wykonawca tworzy w tym klimacie a to nie jest nawet podobne do tych starych kawałków.Chyba że sam nie wie co tworzy w co wątpie
techno to termin ktory umarl w latach 90-tych bo mniej wiecej wtedy przestalo istniec cos takiego jak techno w czystej postaci wiec najlepiej powiedziec ze techna nikt od 17 lat nie tworzy!!
Może nie tyle co umarł,a zmienił swoje oblicze.Teraz po prostu gatunek ten ma inne brzmienie poprostu.
Pozatym to "stare" techno nie specjalnie mi podchodziło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum