Słucham: House, Trance
Kluby: M7 Pomógł: 1 raz Wiek: 23 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 109 Skąd: Hoek Van Holland
Wysłany: 2008-10-31, 13:05 Trance X-Plosion 2009 @ Hala Arena Poznań
Trance X-plosion jest imprezą organizowaną przez MSM Events. Pierwsza edycja odbyła się 29 listopada 2003 roku i okazała się ogromnym sukcesem. Jest to nasz flagowy event, którego renoma dotarła już poza granice Polski. Zapraszamy wszystkich 14 lutego 2009 roku do Hali Arena Poznań.
Mnie zastanawia fakt dlaczego już nie "RMI Trance Xplosion". Mam nadzieję, że Pawły w następnej audycji MSM on Air @ Rmi.fm to wyjaśnią. Dobrze, że ostatnio dodali, że nie wynika to ze złej współpracy tylko z pewnych zmian. To mnie troche uspokoiło;)
I bardzo cieszy wiadomość o Marku Sherrym w line upie. Ciekawe kogo jeszcze tam zabookowali. Życzyłabym sobie do całości: Ferrego Corstena, Markusa Schulza, Adama Scheridana i Mata Zo. A z Polaków: Carlo Calabro, Dave Schiemann, duecik Sonic Divison, John Hetmond:D Ale byłoby pięknie!
A na pewno się zjawię ... mam sentyment do tej imprezy - Mój pierwszy event - RTX '07 with Armin van Buuren:)
Radio RMI FM przestanie za jakiś czas istnieć a przejmuje go radio Planeta FM która m.in prowadzi relacje na żywo z imprezy Mayday Polska.
Eurozet planuje uruchomienie nowego radia Chilli Zet, opartego na częstotliwościach stacji Planeta FM i Radia Jazz.
W ramach porozumienia zawartego z Aliną Strześniewską, właścicielką Radia Jazz, na częstotliwościach tej stacji (Kraków i Warszawa) a także należących do spółki Eurozet katowickiego NRJ i 10 oddziałów ogólnopolskiej Planety FM (Gdańsk, Gdynia, Koszalin, Łódź, Olsztyn, Poznań, Rzeszów, Szczecin, Wrocław i Zielona Góra), powstanie chilloutowa-jazzowa rozgłośnia Chilli Zet.
Dotychczasowy zasięg Planety FM zostanie zmniejszony do ośmiu miast. Dodatkowo, nazwę marki otrzyma sześć lokalnych stacji Eurozetu: łódzkie Radio Pogoda, poznańskie RMI FM, oraz Wa-Ma z Olsztyna, Iławy, Mrągowa i Giżycka. 21 października KRRiT wyraziła zgodę na zmianę nazw przez wymienione stacje.
Nowym projektem Chilli Zet pokieruje Mateusz Kirstein, wcześniej dyrektor programowy ponadregionalnej Planety FM.
źródło: MediaRun.pl
Związku z tym agencja MSM Events już nie będzie robić imprezy RMI Trance X-Plosion poniważ RMI FM miało swój udział przy organizacji tej imprezy a że Planeta FM przejmuje te radio (fale radia) to agencja postanowiła powrucić do początkowej nazwy Trance X-Plosion.
Ale lipa Nie dość że takich stacji jest jak na lekarstwo to jeszcze je zamykają buhahaha... W sumie zarobią na tym radia internetowe. I znowu muzyka klubowa w Polsce zejdzie do "podziemia". Bo jak na razie komercyjne radia w Polsce to często promują zagranicznych artystów a niżeli rodzimych. Przykład Kasi Klich...
-> admin
Że tak powiem ... [cenzura]** ;( xD Ale mnie zagieło Twoje info. Aż mi się płakać chce. Przecież ja się na tym radiu wychowałam, przyczyniło się do ukształtowania mojego gustu muzycznego, mają tam świetne polskie audycje typu: "Manual Music", "La Sunda", "SQ fm", "Vinylowe noce", również zagraniczne jak choćby: "Trance Around the World", "Euphonic Sessions" ... Czy ja mam rozumieć, że to wszystko zniknie?! :O ;(
Rmi było jedynym [jest jeszcze:D] radiem kumającym temat muzyki klubowej. Co teraz będzie "nas" promować radio eska?! Po co sie wpieprza do media patronów eventów, skoro gówno ma wg mnie do czynienia z tematem.
I co będzie z audycjami typu MSM on Air. Oj żal...żal... :/
No zobaczymy co z tego wyniknie. Tylko nie mogę zrozumieć dlaczego w Polsce się nie opłaca prowadzić takiego radia a w innych krajach tak Moim zdaniem przydałoby się jakieś radyjko klubowe na falach ogólnopolskich a nie tylko lokalnych bo czasami to nie ma czego słuchać w obecnych radiach
Bo Polska to inny kraj.Tak jak w inwestycjach.Obcokrajowcą się u nas opłaca w coś zainwestować a rodakom nie.
Mamy jeszcze klubową Planetę Trzeba sie zadowlać tym co nam obcokrajowcy serwują.Nie mamy puki co wyboru niestety.
_________________ Kodeks poruszania się po Forum:
1. Nie przemawiaj do ludzi metaforą - zrozumieją Cię dosłownie.
2. Nie przemawiaj do ludzi ironią - zrozumieją Cię zbyt dosłownie.
3. Nie przemawiaj do ludzi dosłownie - nie zrozumieją Cię.
4. Nie przemawiaj wogóle do ludzi to nie dostaniesz bana
Na TX bedzie na pewno dobrze :))
I również mam senstyment do tej imprezy,ponieważ był to mój pierwszy wspólny z Justella event :D Byleby tłoku nie było a bedzie dobrze :D No i Line Up piekny :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum