Sensation 2008 @ Hala Stulecia Wrocław - Laidback Luke odkrywa drugą część Line-up! @ FORUM.WME.com.pl (Events, Imprezy, DJ, Mp3, Kluby)

FAQ » Szukaj »  Mapa Google »  Regulamin » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Gry » Zaloguj 

Poprzedni temat :: Następny temat
Sensation 2008 @ Hala Stulecia Wrocław - Laidback Luke odkrywa drugą część Line-up!
Autor Wiadomość
admin 
webmaster

Słucham: House, Techno, Trance
Kluby: M7 CLUB

Wysłany: 2008-01-28, 20:28   Sensation 2008 @ Hala Stulecia Wrocław - Laidback Luke odkry

Zapewne większość z Was z wielkim napięciem oczekuje pierwszych wieści na temat line-pu tegorocznej edycji Sensation w Polsce. Czas najwyższy odsłonić pierwsze karty. Organizator imprezy agencja MSM Events ma dla Was pierwsze dobre wiadomości. Wśród doborowej ekipy międzynarodowej sławy dj-ów, jakim będziemy mogli posłuchać we wrocławskiej Hali Stulecia na pewno będą Erick E i Marco V!

Obie postacie to niemal rezydenci Sensation w Amsterdamie, obaj byli w line-upie tej kultowej imprezy już w 2001 roku! Fakt, że pojawiają się tam prawie regularnie aż do dziś dobitnie świadczy o tym, że należą do najbardziej cenionych przez ID&T, a także przez klubowiczów, których nigdy nie zawiedli i zawsze zbierali znakomite recenzje swoich porywających występów.

LINE-UP:
* Marco V
* Erick E
* Laidback Luke

Artyści:

Erick E to niekwestionowana elita sceny house, jeden z najbardziej rozpoznawalnych housowych dj-ów z Holandii ostatnich już prawie 10 lat. Jego chwytliwe i ciekawe jednocześnie produkcje znalazły już swoje miejsce w setach wszystkich znaczących postaci świata house. Jego nagrania bardzo regularnie tryumfują na europejskich listach sprzedaży, trudno trafić np. na zestawienie housowych bestsellerów w Holandii bez aktualnej produkcji Ericka E.

Jego muzykę charakteryzuje zarówno housowy feeling, jak i często tribalowe rytmy i delikatne brzmienia electro. A zaczynał w 1986 od miksowania hip-hopu! Trzy lata później zdobył holenderskie mistrzostwo w zawodach DMC. W połowie lat 90. na dobre przerzucił się na muzykę taneczną, czego pierwszym konkretnym efektem była rezydentura w amsterdamskiej świątyni muzyki house, klubie Roxy. Już jego pierwsza jego własna produkcja „Amsterjam”, która ukazała się w 2000 roku, zrobiła wielką furorę na tanecznych parkietach. Prawdziwy produkcyjny sukces przyszedł w 2004, kiedy to cały świat tańczył przy „Make You Smile” czy „Ya Don’t Stop”. Rok później miłośnicy funky-house’u oszaleli przy fantastycznym „Es Vedra”, a w 2006 roku doczekał się największego jak dotąd swojego przeboju „The Beat is Rockin’”. Jego muzyczna mieszanka pełna jest wpływów różnych gatunków muzycznych, ale zawsze ma jedną cechę wspólną: potężną dawkę pozytywnych wibracji.

Marco V to postać, która w Polsce nie wymaga żadnej rekomendacji. W zeszłym roku pobił wszelkie rekordy w ilości występów na polskich eventach i festiwalach i nie były to zachcianki organizatorów, a efekt realnego odzewu polskich klubowiczów na jego występy. Po każdym secie Marco dominują komentarze w stylu: „Co ten człowiek wyprawia?!”, prawdopodobnie jeszcze nigdy w historii nie zdarzyły się narzekania na tego pana. Znany jest z niesamowitego zmysłu, wyczuwa dobre, energetyczne numery na kilometr, idealnie je dobiera i za każdym razem zaskakuje.

Jest jednym z niewielu dj-ów, dla których kompletnie nie istnieje granica między trance, house, electro i techno. Jak podkreśla w wywiadach, nie sugeruje się etykietkami, tylko potencjałem i mocą każdego kawałka z osobna. Gdy posłuchacie chronologicznie jego remiksów zorientujecie się, że swego czasu najbardziej kochał trance, potem szybkie techno, a aktualnie najwięcej dobrego znajduje w szufladzie z napisem „Niebezpiecznie energetyczny, mocny i oszałamiający electro-house”. Co ciekawe jednak – nawet ci, którzy nie przepadają za electro, mają do niego wiele szacunku i szaleją bez opamiętania przy każdym jego secie. Ten człowiek po prostu ma dar i zapewne nikt inny nie wie tego lepiej od polskich klubowiczów.

Laidback Luke posiada wszystkie atuty konieczne do bycia gwiazdą, zarówno jako deejay i producent. Po wypuszczeniu swojego debiutanckiego albumu Electronic Satisfaction w 2002 pracował więcej jako deejay. Występował w Ameryce Północnej, Japonii i Ibizie, był gościem największych festiwali jak Sensation, Lovefields czy Innercity. Wydanie jego własnego albumu było więc tylko kwestią czasu. Kryteria do jego stworzenia były niezwykłe: Otrzymałem wolną rękę od United - mojego wydawcy. To nie jest raczej codzienność w kompaniach wydawniczych. Zazwyczaj na taki album składają się 2 krążki CD, a na każdym z nich kilkanaście ścieżek. Ja widziałem to inaczej. Mój album to jedna płyta i 35 utworów składajacych sie na 70 min. muzyki nie tylko do tańca. Ideą było utrzymanie muzyki w stałym nurcie. Są tam wszystkie utwory jakie lubię, bardziej i mniej znane - wyjaśnia Luke

Podczas pracy nad tym projektem stało się jasne, że stworzenie takiego albumu to coś zupełnie innego od grania w klubach. Live Mix-Album musi być bardzo wyważony i uwzględniać styl w jakim się gra, a zarówno zawierać coś, co trafi do szerszej publiczności tak, aby brzmiał równie dobrze podczas słuchania go w aucie jak i na imprezach. Tym co próbowałem zamknąć na płycie Windmill Skill była energia parkietu połączona z elementami muzyki pop. Podczas pracy w studio cały czas miałem w myślach obraz rozbawionego tłumu - oczywiście odczuwa się brak tego fizycznego kontaktu z fanami, ale dla mnie było bardzo ważne, aby kompozycja była naprawdę dobrze złożona i miała jasną linię melodii. We wrzesniu 2003 Luke wyruszył ze swoim tournee Windmil Skill. Składały się na nie raczej wydarzenia pop niż tradycyjne imprezy klubowe Ja wciąż uwielbiam granie w klubach, ale takie tournee pozwoliło mi nawiązać kontakt ze znacznie szerszą publicznością - było to nowym doświadczeniem dla Luke'a, a lubi on przekraczać granice, które inni producenci uważają za nienaruszalne.

Bilety
Przypominamy, że w piątek 1 sierpnia startuje sprzedaż trzeciej, ostatniej puli biletów na Sensation. Ze względu na to, że agencja MSM Events jest w trakcie finalizowania negocjacji ze sponsorami, cena biletów standardowych w trzeciej puli nie jest jeszcze ustalona, jakkolwiek organizator zapowiedział, że przedstawi ją do piątku 1 sierpnia, do godziny 12:00. Jednocześnie informujemy, że również 1 sierpnia uruchomiona zostanie sprzedaż biletów Golden Ticket oraz Deluxe Ticket w cenach odpowiednio 350 PLN oraz 600 PLN. O przywilejach przysługujących posiadaczom biletów Golden i Deluxe poinformujemy niebawem.

Jako ciekawostkę możemy podać, że już w tej chwili na polską edycję Sensation bilety oprócz Polaków zakupili klubowicze z Czech, Wielkiej Brytanii, Niemiec, Węgier, Norwegii, Szkocja, Szwajcarii, a w ostatnim tygodniu zainteresowanie imprezą wykazali nawet klubowicze z Dubaju (Zjednoczone Emiraty Arabskie)! Zapowiada się zatem impreza w doborowym, światowym towarzystwie.
Ostatnio zmieniony przez admin 2008-08-05, 17:22, w całości zmieniany 5 razy  

karamp 
nowy klubowicz

Wysłany: 2008-02-23, 15:52   

a ciekawe czy bedzie dostempny filmik jakis z 2008 postaram sie byc i na 3 edycji wtedy do 3 razy sztuka by bylo:)

Warciarz 
moderator

Słucham: Techno,Progressive,Trance,

Wysłany: 2008-02-23, 20:23   

Napewno będzie tylko trzeba będzie troche na niego poczekać zapewne :-)

1. Nie przemawiaj do ludzi metaforą - zrozumieją Cię dosłownie.
2. Nie przemawiaj do ludzi ironią - zrozumieją Cię zbyt dosłownie.
3. Nie przemawiaj do ludzi dosłownie - nie zrozumieją Cię.
4. Nie przemawiaj wogóle do ludzi to nie dostaniesz bana :mrgreen:

czekoladka361 
nowy klubowicz
Music is my life

Słucham: Trance

Wysłany: 2008-02-26, 15:50   

Mam nadzieje że równiez zawitam w końcu :-)

admin 
webmaster

Wysłany: 2008-03-07, 04:10   

Byłem na pierwszej edycji Sensation White Polska i nie żałuje porostu ten klimat jak wszyscy klubowicze są na biało że można poczuć się jak w niebie. Żałuje że nie zawitałem na 2 edycję z powodów osobistych jednak jak tylko będzie możliwość to postaram się zawitać w tym roku.

Z pierwszej edycji Sensation White najbardziej nakręciły mnie sety Angelo Mike oraz Marco V, natomiast po secie ATB spodziewałem się czegoś innego gdyż po prostu zamulił mnie. Co do MegaMix to nie muszę się chyba wypowiadać bo to co miałem okazję zobaczyć i usłyszeń to było coś pięknego.

A więc widzimy się na Sensation White 2008 :mrgreen: :mrgreen:

Warciarz 
moderator

Wysłany: 2008-03-07, 13:26   

Szkoda ze zabrakło mi miesiąca do 18,bo zapewne miałbym co wspominac z poprzedniej edycjii.Identyczny kolor ubran wszystkich uczestników tworzy jednak niepowtarzalny klimat i mam nadzieje że w tym roku uda mi sie tego doświadczyc :-)

admin 
webmaster

Wysłany: 2008-03-07, 21:50   

Warciarz w Polsce obowiązkowo trzeba zaliczyć takie imprezy jak m.in:

Sunrise Festival
Sensation White
Mayday
Creamfields
Soundtropolis
Nature One

Jestem ciekawy jaki w tym roku będzie motyw przewodni oraz jacy DJ-e zaprezentują swoje sety, na 90 % będzie to m.in Angelo Mike

Warciarz 
moderator

Wysłany: 2008-03-08, 10:25   

W pełni się zgadzam :-) Narazie 2/6 mam z tej tabelki w tym roku musze poprawic ta statystyke niewątpliwie ;-)

deCamel 
aktywny klubowicz
music producer

Wysłany: 2008-03-09, 14:17   

no to jeszcze troche i cel osiagniety;Dheh a swoja droga to jeszcze nmie ma line-up na sw?

admin 
webmaster

Wysłany: 2008-03-16, 23:48   

Jak się nie oficjalnie dowiedziałem to Polska edycja Sensation White stoi pod znakiem ?

Essence Music już nie będzie organizatorem wyżej wymienionego eventu a organizacje planuje przejąć druga polska agencja MSM Events - dawny wspólnik i założyciel Essence Music.

misiek 
administrator

Wysłany: 2008-03-17, 11:58   

To się porobiło :-P Też to słyszałem oficjalnie w audycji na RMI.FM. Być może MSM Będzie organizować SW. Przynajmniej tak sugerowali... a co z tego wyjdzie to się okaże ;-)

Warciarz 
moderator

Wysłany: 2008-03-17, 15:10   

Gdyby MSM przejął organizacje SW mogło by byc bardzo ciekawie.Nikt chyba nie ma wątpliowosci ze ta egencja ostatnimi czasy bardzo sie stara,aby przyciągnac jak najwieksza rzesze fanów na rozmaite eventy.

deCamel 
aktywny klubowicz
music producer

Wysłany: 2008-03-17, 19:17   

no masz racje staraja sie ale moze byc i tak ze moze sie wszysko rypnac;) zobaczymy co to z tego bedize :P a tak swoja droga to wiecie czemu zrezygnowali?

misiek 
administrator

Wysłany: 2008-03-17, 20:20   

z tego co wiem to MSM działa już od co najmniej 10 lat i organizując eventy. Tak więc doświadczenie z pewnością im w tym pomoże :-> A co do tej całej w sytuacji to nie mam pojęcia dlaczego tak się stało. W sumie jeszcze nic nie jest rozstrzygnięte, to tylko spekulacje, wiec jak poczekamy to się dowiemy jak to będzie.

Warciarz 
moderator

Wysłany: 2008-03-18, 18:52   

W kazdym bądz razie ciekawe to spekulacje.SW to zapewne dochodowa impreza wiec troche dziwne było by sie z niej wycofywach.

Sponsor

[Kliknji na reklamę! Forum Muzyki Klubowej WME.com.pl utrzymuje się wyłącznie z reklam. Dziękujemy!]