Wysłany: 2008-10-14, 16:02 2 Bilety na Mayday "Reflect Yourself" Polska 2008
Jeszcze tylko niecały miesiąc pozostał do imprezy Mayday Reflect YourselfPolska 2008 w Katowickim Spodku. A już teraz mamy dla was do rozlosowania 2 darmowe zaproszenia na tą imprezę. Aby wygrać zaproszenie należy posiadać minimum 10 napisanych postów (zgodnie z regulaminem) oraz poniżej w postach / komentarzach napisać:
Dlaczego to właśnie Ty masz dostać darmowe zaproszenie i jaki według ciebie, DJ, który grał na Mayday Polska lub będzie grał na tegorocznej imprezie zasługuje na miano najlepszego DJ MAYDAY POLSKA (Swoje wypowiedzi uzasadnij)?
Konkurs trwa do 2 listopada 2008 roku.
Wejściówki otrzymuja Justella,oraz Maro.Serdecznie gratulujemy!
Zwycięsców prosimy o przesłanie mailem swoich danych osobowych (imię,nazwisko,miejsce zamieszkania,login) na email konkurs@wme.com.pl
Dlaczego ja? Powodów jest wiele: "Tam jeszcze mnie nie było", ale nie tylko to jest głównym powodem! Dokładnie 10 listopada, właśnie w dzień Mayday Poland 2008 mój przyjaciel skończy 19 lat. Miło było by sprawić mu prezent w formie wejściówki na imprezę, zwłaszcza że zrobił on dla mnie tak wiele żebym tylko mógł znaleźć się na jakimś evencie. Zawsze interesowała mnie impreza z cyklu Mayday ale nigdy nie miałem okazji tam się zjawić, jednak teraz nadarza się okazja. Jak wiadomo każdy jedzie szukać tam wspomnień i emocji jakie niesie ze sobą taka impreza, wielu również chce tam pojechać ponieważ ma jakiegoś swojego faworyta wśród DJ'ów. Moim niewątpliwie jest Menno De Jong. Młody, ambitny i przyszłościowy chłopak przed którym stoi świetlana przyszłość. Przekonałem się do niego podczas eventu Sunrise Festival 2008 kiedy to Menno zagrał porażającego seta przy którym publika świetnie się bawiła. Liczę także na takie osobowości jak Sven Vath który nigdy nie zawodzi oraz Hardy Hard i Moquai. Mam nadzieję że moja wypowiedź wystarczająco przekonuje że to mi należy się nagroda.
Pozdrawiam
Grecu
_________________ Trance to nie tylko muzyka! To kawałek nieba na ziemi! :)
Kilka powodów dla których to własnie ja powieniemem dostac tiketttt ;]
1. Nikt nie będzie krzyczał tak głosno jak ja gdy na scene wyjdzie Advent
2 Nikt nie bedzie skakał tak wysoko jak ja gdy Advent zacznie grac
3 Nikt nie wytańczy tylu godzin co ja ;]
5 Nikt nie wypije tyle bakardi co ja
4 Jak na scenę wkroczy dave we mnie wkroczy mały devil i densic densic bede co pary
5 Musze poraz kolejny na zywca veta posłuchac
7 Na prawde nikomu nie uda sie zedrzec tak podeszw w butach jak mnie...
6 Kase która zaoszczedze na bilecie przeznacze na nowe butki bo tym densiwie stare do nieczego nie beda sie nadawały :D ha ha ha ha
HMmmm co do polaków na may day wielu bardzo dobrych dijsów występowało(wystąpi) i wszyscy zasługują na słowa uznania jednak z tegorocznej ekipy wyróżnił bym Pekina z pewnością możemy spodziewać sie dobrego energetycznego techno seciora
Dlaczego moja skromna osoba powinna otrzymac bilet??
po pierwsze:
Bo jeszcze nigdy w zyciu nic nie wygrałam :(
po drugie:
Bo Dave the Drummer jest dla mnie Bogiem, a usłyszenie go live było by dla mnie jak zbawienie :)
po trzecie:
Bo Ominiecie tej imprezy jest grzechem !!!
po czwarte:
Bo w tym roku ewidentnie nie mam kasy... a chyba nie chcecie żeby taka fajna dziewczyna grzeszyła i potem musiała maszerować do konfesjonału :P
po piąte:
Bo bede Wam OGROMNIE wdzięczna :D:D:D
Po szóste:
Bo Fuse wygrał w zeszłym roku :P
Kto zasługuje na miano najlepszego?
W tym roku obstawiała bym na the Drummera, facet przeszedł niezła metamorfozę muzyczną, poza tym ogromnie go cenie za wkład w UK techno.
Na równi z nim można by postawić Adventa, z roku na rok jego sety sa bardziej dopieszczone, serwuje taką ilosc energii w swoich setach, ze ludzie wychodzac niemalże strzelają piorunami.
Nie mozna tez zapomniec o papciu Svenie, który jest ikoną w muzyce elektronicznej :)
Oto kilka powodow, ktorymi chcialbym Was przekonac do wybrania mnie :P:
- bo moj tata uwaza, ze takie imprezy sa glupie i bezcelowe i gdybym wygral bilet to wtedy zabralbym Go na MD, zeby udowodnic mu ze jest inaczej, i ze ten caly "narkotyczny" wizerunek tej imprezy jest oczywiscie bezzasadny
- bo Mayday to muzyczne swieto, ale kto jak kto, ale ja swietowac uwielbiam, a poza tym sprofanowac takie sacrum moja nieobecnoscia byloby grzechem niedoodpokutowania
- jesli wygram bilet bedziecie mieli okazje zobaczyc najwiekszy i najszczerszy usmiech, jakiego nie mozna nigdzie kupic
- bo jak wygram to zbuduje Wam pomnik
- nie mam szczescia w milosci, wiec moze tutaj uda sie cos wygrac
- bo chcialbym uslyszec Rush'owe motherfucking bass in MY motherfucking face
- bo bajki i basnie Andersena przy tegorocznym bajkowym line up'ie sa prostymi opowiastkami, dlatego nie wyobrazam sobie opuscic takiego wydarzenia
Wedlug mnie bezapelacyjnie miano najlepszego DJ tegorocznej edycji powinno przypasc Dj Rush'owi (nie umniejszajac oczywiscie umiejetnosci i zalet innym artystom).
Wybralem Rush'a, bo od niego zaczela sie moja przygoda z szeroko rozumiana muzyka elektroniczna, dlatego jego wystep bylby pewnego rodzaju sentymentalnym powrotem do moich muzycznych korzeni, czasow ktore bardzo mile wspominam
Moze zaczne od tego, ze jeszcze nie bylem na Mayday, a zawsze chcialem tam pojechac. Raz przeszkoda byla odleglosc, kiedy indziej kasa, a czasem nawet jedno i drugie. Nie wiem jak to bedzie w tym roku, ale bilecik od Was na pewno bardzoby mi pomogl ;) Odkad pamietam zawsze ogladalem relacje z Mayday na vivie. Teraz puszczaja je przez pare weekendow w czesciach, ale kiedys relacja byla calonocna. Siadalem przed tv, jakies piwko, chipsy i tak do wczesnych godzin porannych, az skonczyla sie relacja. Zawsze wtedy zazdroscilem tym szczesliwcom, ktorzy mogli tam byc. Mogli przezyc to niesamowite zdarzenie na wlasnej skorze. Ja sobie tylko wyobrazalem jak to jest stac w srodku spodka, do okola otaczal cie tlum bawiacych sie ludzi zwroconych w kierunku grajacych. Nad nimi zawsze widnial ogromny znak Mayday. Muzyka i swiatla przeszywaly kazdy centymert twojego ciala. Wszystko na najwyzszym poziomie. Zaden inny festival nie ma takiego klimatu, takiej tradycji. Chce po prostu byc jednym z nich. Chce byc jednym z Members of Mayday.
Najbardziej zasluzonym djem chyba jest Westbam. Ja jednak wybralbym duet Lexy & K-Paul. Na pierwszych edycjach grali niesamowite sety i live-acty, robiac przy tym swietny show. Jak nikt porywali publike. Byli wspoltworcami klimatu Mayday, dzieki ktoremu ten event stal sie tym czym jest dzisiaj. Jednak djem, na ktorego czekam najbardziej jest Felix Krocher. Kiedy pierwszy raz sie z nim zetknalem gral hard techno. Obecnie troche zwolnil, ale nadal jego sety maja w sobie ogromna moc, ktora mam nadzieje, ze w tym roku porwie mnie do tanca.
Hmm dlaczego Ja ??
Poniewaz chcialbym pobawic sie przy moim ukochanym Felix Kröcher ;p:D
Jestem jeszcze uczniem nie posiadam pracy i nie mam zarobkow wiec nie stac Mnie na wejsciowke :((
Chcialbym uslyszec wkoncu na zywo a nie tylko setey :(
Nie bylem jeszcze na Mayday :((
Jedzie wielu moich znajomych i mam nadzieje ze bd mogl sie z nimi spotkac na tak swietnej imprezie:)
Wejsciowka od Państwa byla spełnieniem Mojego marzenia wiec mysle ze Mi pomozecie :)
Mi Dj tego rocznego Mayday 2008 bd glownie Felix Kröcher ale i tez cala obsada :)
Dlaczego Ja? Bo moj facet ma urodziny 9.10 i chcialam mu niespodzianke zrobic a nie mam tylu funduszy bo jak narazie bo sie ucze w LO dziennym. mysle ze to bylby wspanialy prezent zarowno dla niego jak i dla mnie ze moge gouszczesliwic poniewaz jet to czlowiek z zamilowaniem do schranzow :D minimal itd..
mam nadzieje ze raz w zyciu szczescie mi dopisze ;)
co do najlepszego artysty to zdecydowanie Frank Kvitta oraz Umek
Myślę, że impreza Mayday jest fenomenem typu jak magiczna wyspa Ibiza, na której każdy prawdziwy klubowicz, chociaż raz powinien się pojawić. Tak samo jest wg mnie z tym własnie eventem, każdy choć raz w życiu powinien znaleźć się na kultowej już imprezie Mayday.
Dlaczego powinnam jechac na ten event?! Bo nigdy nie byłam na tej imprezie a teraz bliżej mi do techno/minimal/schranz niż do trancu, przy którym ciągle mam okazję się bawić, a chciałabym od niego odetchnąć i poczuć powiew świeżych klimatów stricte technicznych od mistrzów tych gatunków.
Trudno jest jednoznacznie wybrac tego, jedynego artyste, którego mozna byłoby określić mianem najlepszego DJa Mayday Polska. Po dłuższym zastanowieniu i niełatwej decyzji przyznałabym tę opinię panu Svenu Vathowi za perfekcję w każdym calu, wiarę w muzykę i w to co sam robi!
Dlaczego nie kto inny??
Od poniedziałku coś mi mówiło, że będzie to zły tydzień... Wszystko sprzysięgło się przeciw mnie i uderzyło ze zdwojoną siłą. Nic, jak zwykle, nie było normalne, same anomalie,
niewygodne krzesła, ciężka praca, nudne wykłady, kłótnie, korki, niekoniecznie w kolejności, którą wymieniłem. Jakby mgła wszechogarniająca mój światek przesiąknęła dosłownie wszystko. A mówią, że ona nadaje tajemniczości...
*niezmienność granicząca z nudą
*brak urozmaicenia
Muszę oderwać się od tej ponurej i przykrej rzeczywistości, choć na chwilę zapomnieć o problemach dnia codziennego.
Chciałbym znaleźć się wśród ludzi, którzy podzielają moją pasję do muzyki...
Chciałbym, aby ten tydzień zakończył się lepiej niż się zaczął... ;)
Chciałbym oderwać się od tej MONOTONII..
Pomocy :)))
DJ...??? Hmm... Bez dwóch zdań : WESTBAM, organizator i pionier eventu Mayday, dzięki niemu zawdzięczamy to wielkie wydarzenie jakim jest MAYDAY. Obecny jako jeden z nielicznych na wszystkich polskich edycjach Mayday. I to chyba wystarczy aby uznać go Tym najlepszym, oczywiście to moje zdanie.
heh niektóre uzasadnienia są naprawde fajne... :D szczególnie podobał mi się post kolegi filecika który z niezwykłą dokładnością opisał swoje przezycia kończącego się właśnie tygodnia, stary głowa do góry po burzy zawsze wychodzi słońce więc rozpoczynający się od jutra tydzień bęzie napewno lepszy od poprzedniego :))
ja mam tylko dwa powody:
1. nigdy nie miałem szcześć z grach, konkurasach czy różnego typu losowaniach, nigdy nie wygrałem nic fajnego. Pamiętam jak byłem mały wygrałem klocki ale chyba tylko dlatego że każdy los wygrywał, niestety inni powygrywali pontony i dmuchane materace ja tylko drewniane klocki...
2. w przypadku wygranej mój imprezowy budrzet zwiększy się o 120 zł co znaczenie podniesie poziom płynów wyskokowych i nie wyskokowych w moim organizmie podczas imprezy które będą niezbędnym elementem do przeżycia imprezy do końca :))
Również dołączam się do gratulacjii i życze udanej imprezy! A tym,którym sie nie powiodło więcej szczęścia kolejnym razem!
_________________ Kodeks poruszania się po Forum:
1. Nie przemawiaj do ludzi metaforą - zrozumieją Cię dosłownie.
2. Nie przemawiaj do ludzi ironią - zrozumieją Cię zbyt dosłownie.
3. Nie przemawiaj do ludzi dosłownie - nie zrozumieją Cię.
4. Nie przemawiaj wogóle do ludzi to nie dostaniesz bana
Sponsor
[Kliknji na reklamę! WME.com.pl utrzymuje się wyłącznie z reklam. Dziękujemy!]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum