Wysłany: 2008-02-03, 13:31 Tunnel Carnival 2008 @ Relacja i Zdjęcia
2 Lutego 2008 roku, czyli ostatnia sobota karnawału w Katowickim Spodku zakończyła się impreza Tunnel Carnival, która zarazem przeszła do historii Polskich eventów – moim zdaniem to świetna impreza, porcja dobrej muzy, kolejna nieprzespana noc w moim życiu;) Do dyspozycji fanów były dwie sceny. Red Stage (scena główna), na której można było posłuchać nieco lżejszych klimatów takich jak House oraz Blue Stage (lodowisko) tutaj można było zagłębić się w nieco mocniejszych klimatach.
Event zaczął się dość ospale. Początkowo na parkiecie można było poruszać się spokojnie, bez przebijania się przez tłumy ludzi. Z czasem jednak, coraz większa rzesza fanów elektronicznego brzmienia znalazła drogę do katowickiego „Spodka”. Z czasem impreza nabierała tempa. Co chwile spotykałem klubowiczy w ciekawych strojach, nie koniecznie zachowanych w karnawałowym stylu. Na parkiecie panowała bardzo miła, niemal rodzinna atmosfera, impreza przebiegała wyjątkowo spokojnie.
Odnośnie samej oprawy imprezy.
Na pewno mogę pochwalić Soundtrade za nagłośnienie. Stało naprawdę na wysokim poziomie. Było bardzo głośno, być może trochę za głośno, bo do tej chwili coś mi w uszach "dzwoni”:-D Jednak przyjemnie było pobawić się przy takim poziomie decybeli. O ile nagłośnienie wywarło na mnie bardzo pozytywny wpływ, to inne elementy lekko rozczarowały mnie. Pokaz laserowy moim zdaniem naprawdę słaby. Być może organizatorzy pomyśleli, że ładnie oświetlona scena wystarczy. Niestety nie tędy droga. Można było się bardziej postarać. Na szczęście inne elementy świetlne stały na niezłym poziomie, co poprawiło nieco moją ogólną ocenę oświetlenia. Wizualizacjami, co prawda zajęli się spece w tej dziedzinie, czyli Clockwork, ale tym razem ich projekcje nie powaliły mnie na kolana. Być może chłopaki nie mieli takich możliwości jak na MD.W każdym bądź razie tylko na lodowisku był jeden duży wyświetlacz, na którym można było zobaczyć wyraźniej, co Clockwork przygotował.
Poza tym mogliśmy zobaczyć takie pokazy jak Capoeiry, żonglerki ognistymi elementami czy tez akrobatyki na dużej wstędze zwisającej z góry spodka.
Line-Up
Co prawda nie było w nim może zbyt wielkich nazwisk czy gwiazd z najwyższej półki, ale czy to ważne? Muzyka stała naprawdę na wysokim światowym poziomie, choć momentami było bez fajerwerków. Być może wielu się ze mną nie zgodzi, ale Darren Emerson chyba nie może zaliczyć tego występu do udanych. Z drugiej strony jednak Crazy Cuts. Po prostu rewelacja! Jego kawałki w karnawałowym stylu naprawdę potrafiły rozgrzać publiczność. Brawo! Dużą zasługę miał w tym też Africa Islam (Mr. X), który też sporo wniósł do imprezy. Poza tym wyróżniłbym jeszcze Valentiono Kanzyaniego, którego set też bardzo przypadł mi do gustu.
Podsumowując
Impreza w wykonaniu SoundTrade przebiegała sprawnie, wszystko można by rzecz było dopięte na ostatni guzik. Co sprawiło, że agencja podniosła sobie jak i również innym agencjom poprzeczkę a jak wysoko to zobaczymy 18 sierpnia obecnego roku w Klasztorze Cystersów (Lubiąż) na Tunnel Electrocity 2008
raczej Impreza Przedna jak Dlamnie 6- Szkoda ze tak Strasznie Pieski Trzepały :/ Nawet Mała ilośc Ludzi nie przeszkadzała Jednym słowem Na Imprezie było Bosko !!!!czekam na Foty "D Jak by Ktoś Miał jakieś Piszecie na MeIla :D Pozdrooo Od świrusa w Masce :pp
Fotki i relacja juz dzisiaj będzie prawdopodobnie Przepraszam,ale komp mi padl wczoraj i przez to to małe opoznienie
_________________ Kodeks poruszania się po Forum:
1. Nie przemawiaj do ludzi metaforą - zrozumieją Cię dosłownie.
2. Nie przemawiaj do ludzi ironią - zrozumieją Cię zbyt dosłownie.
3. Nie przemawiaj do ludzi dosłownie - nie zrozumieją Cię.
4. Nie przemawiaj wogóle do ludzi to nie dostaniesz bana
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum