Wasze wrażenia relacja i Zdjęcia Soundtropolis 2008 @ FORUM.WME.com.pl (Events, Imprezy, DJ, Mp3, Kluby)

Regulamin » FAQ » Szukaj » Blogi Mój blog Blogowe nowości » Klubowicze » Rejestracja » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj 

Poprzedni temat :: Następny temat
Wasze wrażenia relacja i Zdjęcia Soundtropolis 2008
Autor Wiadomość
Warciarz 
moderator

Słucham: Techno,Progressive,Trance,

Wysłany: 2008-08-10, 05:47   Wasze wrażenia relacja i Zdjęcia Soundtropolis 2008

Na dzień 09.08 przypadła impreza Soundtropolis w Ogrodzieńcu. Od dwóch lat event został skrócony do zaledwie jednego dnia zabawy, z powodu organizacji Nature One przez tą samą agencje. Bardzo wiele osób ubolewa nad tym zdarzeniem, dlatego trudno było przewidzieć procent zainteresowanych tą imprezą klubowiczów. Ponieważ z jednej strony był to jedyny, event organizowany tego weekendu w Polsce, a to by mogło oznaczać duży napływ spragnionych muzyki ludzi. Z drugiej jednak, Sountropolis straciło wielu zwolenników z powodu owego anulowania drugiego dnia. Brak swoistego klimatu przy namiotach cześć ludzi na pewno zniechęcił. Ale czy miało to, aż tak duże znaczenie? Raczej nie. Czy impreza nie straciła, na jakości przeczytacie w dalszej części relacji.

Oczywistym jest, iż bardzo dużym plusem jest umiejscowienie eventu. Mury zamku w Ogrodzieńcu nadają klimatu już po samym wejściu na imprezę. Ba, idąc już na zamek i widząc go w oddali możemy się o tym przekonać. Piękna to sceneria. Kto nie widział, naprawdę ma, czego żałować. Denerwujące w tym wszystkim mogło być jedynie pochyłe zejście do sceny, co utrudniało znaleźnie wygodnej miejscówki do tańczenia. Naszczęscie nie było zbytniego tłoku i większych problemów z tym nie było. Co prawda schodząc z góry zamku trzeba było nieco uważać, aby zachować równowagę, jednak osoby, które nie przeholowały z alkoholem nie miały z tym większych problemów. Niemniej jednak to mały detal, a sceneria w pełni to wynagradzała. Zaraz przy wejściu można było dostać różnego rodzaju prezenty w postaci naklejek i przypinanych znaczków, Mayday. To nie lada gratka dla fanów wszelkich pamiątek z imprezch. Choćby tych najmniejszych. Scena przygotowana była dosyć efektownie. Organizatorzy wyposażyli ją w cztery główne lasery, oraz również cztery ekrany diodowe. Co prawda nie gwarantowały one olśniewających wizualizacjii, jednak nie oczekujmy od imprezy nisko budżetowej niewiadomo, czego. Ciekawie wyglądał oświetlony zamek, nadający mrocznego nastroju. Ktoś, kto go nie zna, na co dzień mógłby się zastanawiać: Ćóz to za niesamowity wytwór? Odnośnie nagłośnienie było dosyć dobrej, jakości. Przy scenie głośność była jak najbardziej odpowiednia. Jednak nieco dalej mogło być z tym nieco gorzej. Naszczęscie nie była to duża różnica i zarówno fani stojący tuż za sceną jak i Ci kawałek dalej w pełni mogli sie oddać rozkoszy elektronicznego brzmienia. Gastronomia była umieszczona w bardzo dobrym miejscu, bo na samym szczycie całego podejścia. Dla odmiany już gorzej z menu było. Po zatym, iż było dość ubogie to jeszcze nie znalazło się w nim nic dla wegetarian. Co prawda to nieliczna grupa, ale o niej też trzeba pomyślec, aby nikt na imprezie nie bawił się głodny. Taka zabawa to w końcu żadna przyjemnośc. Ceny, co niektórych produktów też mogły naprawdę drażnic. O ile piwo w kwocie 7,5zł czy kawa 3zł było jak najbardziej odpowiednią ceną, to sumę 11 złoty za kawałek karczku można nazwać ździerstwem. Wiadomo na eventach trzeba liczyć, że trochę kasy tam się zostawi, ale jednak pogoń za zyskiem powinna mieć swoje granice. Odnośnie tej kwestii duży plus dla organizatorów za bony. To był naprawdę strzał w dziesiątke, który znacznie ograniczył kolejki po piwo. Z toaletami było dość przeciętnie, chociaż w porównaniu do niektórych eventów, nie ma co narzekać. Klimat imprezy stał na dobrym poziomie. Ludzie byli do siebie bardzo pozytywnie nastawieniu, chociaż nie obyło się bez niemiłych precedensów. Co prawda panowie z ochrony działali bardzo sprawnie, niestety mała wpadka się przytrafiła. Nie będę omawiał szczegółów, bo nie może to przyćmić świetnego całokształtu imprezy, jednak pewne sytuacje na takich imprezach nie powinny mieć miejsca, a co nie, które osoby bawiące się tam powinny mieć większą samodyscyplinę. Publika za to była o wiele bardziej zorientowana niż na innych Polskich eventach. Fani elektronicznego brzmienia doceniali kunszt DJów i bardzo pozytywnie reagowali na wpadające w ucho produkcje oraz triki artystów podczas setów i live actów. Wielkie uznanie dla Was za to.

Do setu Alexa Morpha i Woody'ego van Eydena utrzymywał się klimat mieszaniny techno, z minimalem. Zarówno, Gdy za dekami staneli Alex i Woody zaistniał oczywiście Ich ukochany Trance. Panowie jak to w ich stylu, znów zaczęli szaleć za konsoletą, utrzymując przy tym bardzo dobry kontakt z publiką Prócz kilku upliftingowych wstawek, mieszali głównie tech-trance z typowym trancem, czasem zdarzył mu się utwór tech-electro, a nawet coś z popu. Swój set zakończyli pięknym Going Wrong. Tym, którzy wolą cięższe brzmienia raczej nie przypadli do gustu. Mi jednak ich set się podobał, pomimo tego, iż technicznie nie stał na najwyższym poziomie. Tuż po nich za konsoletą stanęła Legenda takich impreza jak Mayday i Love Parade, mianowicie Westbam. Zaczął dosyć typowo od Jego energicznych breakbeat'ów. Tej nocy sklejał bardzo wiele gatunków, od minimalu po różnorodne techno oraz wcześniej już wspomniane break'i. Po raz kolejny odkurzył również swoje stare hity takie jak Beatbox Rocker, Agharta czy też United States Of Love. Musze przyznać, iż wyszło mu to znacznie lepiej niż na poprzedniej edycji Soundtropolis. Ogólnie rzecz ujmując, był to według mnie najlepszy set imprezy. Następnie mógł się zaprezentować przed widownią wszystkim już dobrze znany Chris Liebing. Zagrał typowo w swoim stylu. W Swoich live actach miesza różne odmiany minimalu, miniamal-techno, tech-house'y oraz deep-techno. W ostatnich miesiącach Chris jest częstym gościem na Polskich imprezach. Na pewno nie jest to przypadkiem, gdyż jego rzesza fanów z eventu na event rośnie. Tym samym organizatorzy chcąc zadbać o lepszą frekwencję dbają o to, aby te kilka razy w roku pojawił się na Polskiej scenie. Zaraz za Liebiengiem, również Live acta zaprezentowała główna gwiazda, Soundtropolis, czyli Brian Sanhaji. Ku mojemu zdziwieniu, zwolnił bardzo tempo w porównaniu do jego wcześniejszych występów, jakie słyszałem i zagrał bardzo podobnie do Liebinga, w minimalowym klimacie. Na koniec zagrała jeszcze brazylijska para schranz'owców, czyli wszystkim bardzo dobrze znani z Mayday, Pet Duo ostatni w kolejce porwali wszystkich do zabawy. Nie sposób było przy ich secie stać, a wszyscy, którzy zostali do końca zostali chojnie wynagrodzeni. Duet zagrał bardzo energicznie i dosyć melodycznie jak na Swój styl.

Podsumowując, sądzę, iż jubileuszowa impreza Soundtropolis zapadnie wszystkim na długo w pamięci. W moim uznaniu to zdecydowanie najlepsza edycja. Pogoda wbrew wcześniejszym prognozą była niezła, a to przy imprezach nad gołym niebem niebagatelny plus. Nikt nie będzie wspominał, jak to deszcz przemoczył go do suchej nitki, tylko w wspomnieniach pozostanie piękna sceneria i niezapomniana zabawa. Może nie w każdej kwestii było perfekcyjnie, ale do niczego zbytnio doczepić się nie można. Trzeba wziąść poprawkę, iż Sountropolis to event nisko budżetowy z znacznie mniejszymi funduszami niż na przykład Sunrise. Dzięki temu mamy bilety za 70 złoty, a nie grubo powyżej stówy jak to przeważnie bywa. Szczerze mówiąc tych różnic finansowych podczas świetnej zabawy nawet nie widać. Bo czy drogie ekrany wizualizacyjne i efekty pirotechniczne zastąpią dobrą muzykę i niepowtarzalny klimat w ruinach zamku? Nie sądzę. A to przecież najważniejsze w tego typu imprezach i dlatego z czystym sumieniem mogę powiedzieć, iż Soundtopolis spełniło pokładane w nim przez dziesiątki tysięcy ludzi nadzieje

autor: Rafał Skoneczny & Grzegorz Jastrząb
fot. Grzegorz Jastrząb / Warciarz

1. Nie przemawiaj do ludzi metaforą - zrozumieją Cię dosłownie.
2. Nie przemawiaj do ludzi ironią - zrozumieją Cię zbyt dosłownie.
3. Nie przemawiaj do ludzi dosłownie - nie zrozumieją Cię.
4. Nie przemawiaj wogóle do ludzi to nie dostaniesz bana :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez Warciarz 2008-10-07, 17:32, w całości zmieniany 15 razy  

6honeygirl9 
nowy klubowicz

Słucham: HS,Electro,Schranz
Kluby: hvn, Mega club, WW itd. ;)

Wysłany: 2008-08-11, 20:43   Re: Wasze wrażenia z Soundtropolis

Jednym słowem .. było grubo ;)))
Iiii za rok widzimy się znowu !! =)

ii small patry before soundtropolis . ;)

a potem juz byłoo całkiem interesująco . :)
Ogrodzeniec ogromne DZIEKUJE !
było warto !

MooonoxD 
nowy klubowicz

Wysłany: 2008-08-11, 22:49   

dla mnie Raj xD

SmakUst 
klubowicz

Kluby: hvn,WW k-ce,mega club,itd.

Wysłany: 2008-08-12, 15:47   

Dla mnie również.
Poznałam wiele wspaniałych ludzi ;)
Tutaj pozdrowienia dla koleżanki ze Szczecina, która za .uja nie rozumie Śląskiej gwary :P Powiedziała, że zakochala się w Ogrodzieńcu, nie dziwię się :P
Świetnie.

Oczywiście nie brakowało ludzi, którzy już o 20 mieli przesyt :lol:
Idę, idę ... nagle się potknęłam o co ? O pewnego Pana, który leżał na zielonej trawce ;)

Wreszcie poznałam Grzesia... ;) to jest duży plus :P

Marta- za wstawienie tych fotek powieszę Cię za palce od stóp ;)

6honeygirl9 
nowy klubowicz

Wysłany: 2008-08-12, 16:01   

SmakUst napisał/a
Dla mnie również.
Poznałam wiele wspaniałych ludzi ;)
Tutaj pozdrowienia dla koleżanki ze Szczecina, która za .uja nie rozumie Śląskiej gwary :P Powiedziała, że zakochala się w Ogrodzieńcu, nie dziwię się :P
Świetnie.

Oczywiście nie brakowało ludzi, którzy już o 20 mieli przesyt :lol:
Idę, idę ... nagle się potknęłam o co ? O pewnego Pana, który leżał na zielonej trawce ;)

Wreszcie poznałam Grzesia... ;) to jest duży plus :P

Marta- za wstawienie tych fotek powieszę Cię za palce od stóp ;)

No co, trzeba sie pochwalić jak się wybawiłysmy...
I nie tylko my .. Cały Ogrodzieniec pokazał klase... Nie wymieniając pewnych grup, ktore przyjechaly tam tylko ze wzgłedów oczywistych.. Szkoda, że co niektorzy nie umieja bawić się bez dodatkowych używek...
Też pozdrawiam kolezanke ze Szczecina, tego pana spod budek z piwami... I cały Kraków ;)
Dziękuje

admin 
webmaster

Słucham: House, Techno, Trance
Kluby: M7 CLUB

Wysłany: 2008-08-12, 16:28   

Po zdjęciach widać że ciekawie było!

A może tak podacie PLUSY i MINUSY imprezy. Zapraszam

SmakUst 
klubowicz

Kluby: hvn,WW k-ce,mega club,itd.

Wysłany: 2008-08-12, 16:52   

Z mojej strony minusem będą teee plączące się pod nogami śmieci m. in. plastikowe kubki po piwach ...
Minusem są też bony...
Minus... do dziedzińca w pewnym momencie było się jakoś tak ciężej dostac, bo tłoczno było i się nie doszło ...
Plusem jest to choćby, iż piesek przed wejściem sobie obwąchuje ludzi ;) Akurat za Nami jednego osobnika wywąchał ...
Plusem jest szatnia ;D haha.
DUżYM PLUSEM są ludzie, ludzie którzy byli tam dla muzyki ;)

krs 
nowy klubowicz
plastikman

Słucham: mnml/progg/clash

Wysłany: 2008-08-12, 21:46   

+bony - transakcje bezgotówkowe widać, że gonimy zagraniczne eventy
+liebing
+sanhaji
+karczek z grilla :D

-------------------- za mało tojtoji
- narko narko narko wiiiiiiiiiiiixa
-łudy wan ejden i alex morf plejin Timabaland
-temperatura na PETach

6honeygirl9 
nowy klubowicz

Wysłany: 2008-08-13, 20:33   

SmakUst napisał/a
Z mojej strony minusem będą teee plączące się pod nogami śmieci m. in. plastikowe kubki po piwach ...
Minusem są też bony...
Minus... do dziedzińca w pewnym momencie było się jakoś tak ciężej dostac, bo tłoczno było i się nie doszło ...
Plusem jest to choćby, iż piesek przed wejściem sobie obwąchuje ludzi ;) Akurat za Nami jednego osobnika wywąchał ...
Plusem jest szatnia ;D haha.
DUżYM PLUSEM są ludzie, ludzie którzy byli tam dla muzyki ;)

dodalabym jeszcze ochrone na dziedzincu...
no i niestety.. narkotyki stanowily głowny minus.. gdyż wiadomo jak zachowuja sie ludzie na 'haju'...

Karina 
nowy klubowicz

Wysłany: 2008-11-01, 21:16   

pozytywnie pozytywnie było :mrgreen:
głównie moja obecność spowodowana była chęcią wysłuchania Chrisa Liebinga no i spisał się oczywiście ;-)
ogólnie jak najbardziej zadowolona byłam po,
minusy też możby znaleźć ale po co :mrgreen:
pozostane przy wersji lepszej

ps. niezłe fotki Grzesiek :-D ale mnie nie uchwyciłeś na żadnej hehe pozdro

Lisek 
nowy klubowicz

Słucham: electro,HH
Kluby: Spiz katowice

Wysłany: 2008-11-01, 22:06   

Imprezka byla mega . Bylo grubo że tak powiem ;p Mam nadzieje ze uda MI sie to powtórzyć ;)

Sponsor

[Kliknji na reklamę! WME.com.pl utrzymuje się wyłącznie z reklam. Dziękujemy!]