Re:Locate:Niesamowita impreza, świetna atmosfera, a o takim debiucie, jaki miałem może każdy tylko pomarzyć!
Airbase:Jedna z najlepszych imprez, na której grałem! Atmosfera była świetna a oprawa niesamowita!
Cliff Coenraad:Spędziłem tam najmilsze chwile życia, bezwątpienia był to mój najlepszy event w karierze. Oprawa, atmosfera, event, wszystko było super! Więc chcę podziękować wszystkim ludziom, którzy uczestniczyli w tej imprezie. Chciałbym również podziękować MDT Agency za świetny weekend, który mi zagwarantowali
Galen Behr:Chcę podziękować wszystkim, którzy przyszli na imprezę ze mną 17-go Lutego 2007 roku. To było niewiarygodne doświadczenie i jedna z najlepszych nocy, a to wszystko nie mogłoby się odbyć bez waszej obecności. Dla tych, którzy nie mogli uczestniczyć z nami, proszę odwiedzić galerię na mojej stronie internetowej
Bobina:To była jedna z najlepszych imprez minionego roku dla mnie. Świetni promotorzy, świetna publika - naprawdę bawiłem się świetnie w Polsce!
Te słowa mówią chyba same za siebie. Niewątpliwie mamy do czynienia z niezwykłym wydarzeniem. Wydarzeniem naładowanym energią i pozytywnie udzielającą się atmosferą dla wszystkich uczestników enTrance 2007. Takie rzeczy trzeba zobaczyć na własne oczy. Organizatorzy mogą spokojnie powiedzieć o sukcesie. Sukcesie na jaki składa się wiele czynników. Pierwszym i podstawowym jest miejsce - hala Łuczniczka. Obiekt nowoczesny, dostosowany w pełni do organizacji imprez masowych, posiadający ogromną przestrzeń użytkową jak i doskonałe zaplecze techniczne. Kolejnym atutem jest miasto Bydgoszcz. enTrance jest jedną z nielicznych, tak dużych imprez masowych organizowanych w tym regionie dlatego od trzech lat okrzyknięto ja największym wydarzeniem muzycznym jaki odbywa się w Bydgoszczy.
Co roku, impreza odbywa się w terminie kończącym karnawał. W roku 2008 w momencie gdy tradycyjnie przypada termin enTrance, przewidziane są już dwie inne imprezy. Organizatorzy zdając sobie sprawę z już i tak mocno nadwyrężonego budżetu klubowiczów zdecydowali się na organizację imprezy w terminie 8 marca. Termin ten jest nieprzypadkowy, z racji święta kobiet. Dlatego warto zaplanować sobie wspólny wieczór na kolejnym niepowtarzalnym wydarzeniu muzycznym.
enTrance jest wejściem, wejściem w nową rzeczywistość i nie wypada zapomnieć o gwiazdach dotychczas występujących na imprezie oraz całej wyjątkowej oprawie technicznej.
LINE-UP:
Aly & Fila:
Aly Amr Fathalah (Aly) i Fadi Wassef Naguib (Fila), duet pochodzący z pustynnego Egiptu. Urodzeni w 1981 roku. Pasja do melodycznego Trance'u sięga czasów, kiedy z ich kompaktów leciały przeboje takich gwiazd jak: Paul Van Dyk, Steve Helstrip czy Chicane. To właśnie ci wielcy byli inspiracją do produkcji własnej muzyki. W 1999 roku zbudowali swoje małe studio gdzie tworzyli muzykę jednocześnie zagłębiając sztukę Dj-ingu. W 2002 roku, podpisali kontrakt z niemieckim labelem Euphonic Records, gdzie miała miejsce premiera ich pierwszego singla "Eye of Horus", która niespodziewanie obdażona została wielkim uznaniem u takich znakomitości jak: Paul van Dyk, Armin van Buuren czy Tiesto. Po zakończeniu kontraktu z Euphonic Records, Fila spotkał na swojej drodze Andy Prinz'a, z którym stworzył działający do dziś label - Offshore Recordings.
Jon O'Bir:
Wszystko rozpoczęło się we wrześniu 2002, kiedy to wystartował w konkursie dla DJ'i obok 300 innych kandydatów dla Magazynu M8. Batalię tę wygrał. Niedawno po tym sukcesie, jeden z najlepszych angielskich klubów – Godskitchen, dostrzegł w nim potencjał. Szukali bowiem nowego, młodego i zdolnego DJ'a, któremu mogli powierzyć funkcję rezydenta. Jon jest jednym z przodujących DJ'i na świecie, który świetnie kształtuje Trance'owa scenę. Jedną z kluczowych cech Jon'a, odróżniającą go od innych DJ'i trance'owych jest chęć promowania kawałków, których producenci nie są pod skrzydłami żadnej z wytwórni. Jeśli chodzi o jego produkcje, jego pierwszą kolaboracją i produkcją było połączenie sił z równie młodym i zapalonym producentem - Gareth'em Emery. Stworzyli oni bowiem „Escapade”. Miłość Jon'a do muzyki Trance - bo bez watpienia możemy tak to nazwać pozwoliła mu utworzyć własny label „Conspiracy Recordings”, label ten tworzy razem z świetnie zapowiadającym się producentem - Rob'em Stevenson'em znanym bardziej jako Activa.
Alex M.O.R.P.H:
Alex Morph urodził się w 1975 roku w Bochum (Niemcy). W młodości zagłębiał się w wiele stylów muzycznych m.in Techno Detroit, Acid, Chicago House, które to zainspirowały go do produkowania własnej muzyki. W późniejszym czasie Alex dostał okazję do wyprodukowania nagrania na Love Parade, co wiązało się z ogromnym rozgłosem. Po dłuższym czasie kreowania swojego wizerunku w końcu odnalazł swój styl. Składający się z melodyjnego Trance'u i opartym na nowoczesnych brzmieniach, jakie prezentuje nam w każdym swoim utworze. Na pewno warto wspomnieć, że na przełomie swojej kariery miał możliowość grania na wielkich imprezach takich jak: Century Rave w Bochum i Westfalenhalle Dortmund, Greenhouse Techno-Tour w Portugalii, nie zapominając o imprezach klubowych m.in: Tribehouse Neuss, Neuschwanstein Cologne czy Katakomben Krefeld. Od roku 1997 nawiązał współpracę z Woodym van Eyedenem, która trwa do dnia dzisiejszego i nadal rośnię w siłę przez znakomite produkcje tego duetu. Alex jest znany również z takich projektów jak: Badlands, Discomaniax Dr. Feeling & Mr. Tree, Hawaian Star, Imagine, M.O.R.P.H. (z Ralf Merle i Markus Welt), Robert Grand, Santa Cruz czy The Unit 2.
Hydroid:
Itay Steinberg, czyli Izraelski DJ i producent, lepiej znany jako Hydroid. Jego początki z produkcją muzyki sięgają jego młodości. Kiedy miał 16 lat zaczął produkować elektroniczną muzykę taneczną. Po kilku latach szlifowania swoich umiejętności Itay wyprodukował swój pierwszy kawałek „Drawn to Depta”, który po zagraniu przez Markusa Schulza zmienił jego dotychczasowe życie.
Hydroid obecnie pracuje z wieloma labelami, miedzy innymi: Ultra, Armada, United, Tsunami, Somatic Sense, Lost Language Recordings i wiele innych. Jego muzyka w chwili obecnej supportowana jest przez największe nazwiska takie jak: Armin Van Buuren, Markus Schulz, Tiesto, Ferry Corsten, Paul Van Dyk, Paul Oakenfold czy Above & Beyond . Itay miał nawet zaszczyt remixować utwór legendarnej, holenderskiej gwiazdy, jaką bezwątpienia jest Ferry Corsten. Remix ten zyskał uznanie i miejsce w case'ach wielu DJ'i.
Oprócz niezliczonych produkcji jakie ma na swoim koncie i które znalazły swoje miejsce na takich kompilacjach jak: Markus Schulz "Miami 05" Mix Album , Trance Master Series , Dream Dance Series i wiele innych, Pomimo swojego wkładu producenckiego, Itay jest także dobrze zapowiadającym się DJ'em.
Paul Webster:
Paul Webster, DJ-ingiem zajmuję się od 6-ciu lat i przez ten okres czasu ustabilizował się dosyć wysoko na irlandzkiej scenie muzycznej. Jego energetyczny styl Trance'u jaki prezentuje porywa irlandzką publiczność w niezapomnianą przygodę.
Jego debiutancki utwór "Corruption" zyskał uznanie u prawie każdego Trance'owego DJ'a na świecie. Paul obecnie jest rezydentem dwóch znakomitych edycji klubowych w Irlandii, a mianowicie " Letrik & Trancelation". W tym roku będzie debiutował w angielskim Godskitchen i innych, równie dobrych klubach w Anglii i Irlandii. Niedawno mieliśmy okazję zagłębić się nieco bardziej w produkcję Paula, bo podczas wakacji ukazały się jego nowe single - "Wavelength/Blindside", które były często grane w setach Eddie Halliwella i Judge Julesa.
Manuel le Saux:
Manuel le Saux rozpoczął swoją karierę w 1989 roku, kiedy dostał swoje pierwsze gramofony. Rok później, czyli z początkiem lat 90-tych został rezydentem Rzymskiego klubu "Palladium", gdzie został na długo, bo 10 lat. W roku 1996 był gościem w wielu znanych włoskich klubach takich jak: Red Zone, Area 51, Exogroove, Gheodrome, Hollywood i Cyborg i jednocześnie współpracując z wieloma znanymi DJ'ami stał się jednym z przodujących artystów we Włoszech, grającym dla tysięcy ludzi. Wraz z nadejściem nowego „Millenium” zaczął ponownie produkować i grać w klubach (we Włoszech i Europie) a także rozpoczął grywanie dla różnych internetowych stacji, które to audycje trwają do dnia dzisiejszego. Od 2003 roku Manuel jest rezydentem jednego z najbardziej poważanych i popularnych Trance'owych eventów we Włoszech, który nazywa się "TRANCE Gate" i jest jednym z rezydentów internetowego radia ETN.FM, gdzie ma swoje tygodniowe show - "Top Twenty Tunes.
Obecnie Manuel nadal kontynuuje produkcję, remixowanie i granie w klubach, na eventach i w stacjach radiowych. Odnosi sukcesy i zdobywa uznanie u ludzi na całym świecie. W 2006 roku zakontraktował utwory w wielu labelach, miedzy innymi w Bonzai, Recoverworld, Flux Deluxe, Alter Ego, Diverted. Jednym z najznakomitszych remixów Manuela w roku 2006 jest bez wątpienia Remix dla Ferry Tayle & Tinks dla utworu "Vol de Nuit", który podbił serca wszystkich fanów Trance'u na całym świecie i zagościł na dobre w playlistach.
Sebastian Brandt:
Sebastian Brandt mógłby być już legendą w elektronicznej muzyce tanecznej mimo jego młodego wieku. Ma dopiero 19 lat. Dziś będąc częścią duetu „Selu Vibra”, który współtowrzy z Algarve, stworzyli bowiem jeden z najlepszych utworów roku 2006 – „Divie” - i fantastyczny wakacyjny powiew, jakim bez wątpienia jest – „Under Sun – Capoeira” zrobiony wspólnie z Marcusem Schossowem. Wydaje się, że nic więcej mówić nie trzeba. Sebastian jest jednym z najbardziej utalentowanych Trance'owych producentów w chwili obecnej. Najciekawszym jest wspomnienie Sebastiana: "Pamiętam parę lat temu, kiedy miałem 15 lat i nie miałem nic, teraz mam wszystko i więcej niż mógłbym sobie wymarzyć - DJ'owanie, grania, imprezy w wielu miejscach na świecie, support od najlepszych DJ'i świata i mało wolnego czasu..." Granie dla najlepszych promotorów w Skandynawii sprawiło, iż stał się jednym z najbardziej popularnych DJ'i tego regionu. Z różnorodnym połączeniem jakie preferuje pomiędzy Techowym, Upliftingowym i Minimalowym brzmieniem, zamierza podbić serca wszystkich klubowiczów na całym świecie. Sebastian mówi: "Myślę, że moją siłą za deckami, nie jest tylko to, że potrafię dobrze mixować, ale fakt, że mam do wyboru wiele gatunków muzycznych i mogę grać dużo rzeczy odpowiadających wielu ludziom. To jest wstyd, że większość DJ'i skupia się na jednym, wybranym przez nich stylu. Bo kiedy możesz zmixować utwory z każdego gatunku i wybrać te najlepsze to... Ale oczywiście musisz to zrobić z odpowiednim stylem :) ”
Z szerokim wachlarzem jakościowym - Sebastian nie stał się "Kolejnym DJ'em, który gra to samo co inni i te same stare utwory..". Sebastian oferuje nam wiele więcej. Młody, utalentowany DJ / Producent, który w swoim case'ie ma wiele do zaprezentowania.
Sonicvibe aka Vardran:
Daniel Grigore, czyli Sonicvibe urodzony w roku 1985 w nadmorskiej części Rumunii, Constantza. Był zawsze zainteresowany graniem na pianinie. Danni dorastał głównie w kręgach muzyki klasycznej, new age oraz ambientu. Po jakimś czasie muzyczne zainteresowania zaczęły się poszerzać. Więc zimą 1997 roku Danni odkrył muzykę Trance, pokochując ją każdego dnia bardziej.
W początkach 2002 roku, zainspirowany brzmieniem znakomitości takich jak Airwave, M.I.K.E i Above & Beyond, poczuł moc wyrażenia swoich emocji poprzez muzykę. W wakację 2003 Danniego talent dostrzegł znany producent - Mike Shiver, z którym skończył utwór "Lunation" wydany w labelu Mike'a - Captured Music. W nastepnym roku, Danni został poproszony przez norweski duet "Vascotia" o zremixowanie ich debiutanckiego utworu, który został wydany w Somatic Sense Recordings. Dawniej znany jako Sonicvibe, pod nowym aliasem "Vardran" Daniel prezentuje nam typowy Tech Trance z brzmieniami, które zniewalają parkiety klubowe. To nowe brzmienie niezwłocznie zostało uznane przez najwiekszych DJ'i świata. Danni bowiem został zasypany remixami dla Anjunabeats, Euphonic i Spinnin Records, czego owoce będziemy mogli usłyszeć już wkrótce. To jeśli chodzi o produkcję Daniela. Druga, równie silna strona to DJ-ing. Ważne podkreślenia jest, że Danni zdobył pierwsze miejsce w konkursie "Heineken Thirst DJ/Producer" w jego ojczystym kraju. Co otworzyło mu drogę w dostaniu sie na 2 sceny najwiekszego festiwalu w Rumunii obok takich naziwsk jak Faithless, Hooverphonic Morcheeba, Yonderboi, Kasabian i Phil Hartnoll (Orbital), oraz będzie uczestniczył poza krajem w "Heineken Global" konkursie z innymi siedmioma kandydatami z innych krajów. Więc miejcie oczy otwarte na ten niezwykły talent, bo jak sam mówi, ma wiele do zaprezentowania!
Cez are Kane:
Muzyczny smakosz wychowany na klasyce, delektujący się każdym brzmieniem. W zaskakujący sposób splata ze sobą dźwięki i różne style muzyczne, łącząc je w wysmakowane kompozycje. Jest szczęściarzem, gdyż swoją pasję uczynił sposobem na życie. Wychodząca spod jego ręki sety to nie dźwięczny monolog, lecz forma dialogu z ludźmi, idealna forma przekazu... a czasem i odzwierciedlenie poszczególnych pokoleń.
Paul Miller:
Paul Miller, to polski producent / DJ, który pochodzi z Torunia. Jego zapał do muzyki przejawia sie wieloma sukcesami, jakie już do tej pory odniósł. Ma na swoim koncie masę produkcji oraz remixów. A jego najnowsze utwory takie jak: "En Route" czy "Crystal Source" czekają w kolejce na wydawnictwo. Paul może pochwalić się również, iż w przygotowaniu jest jego autorska kompilacja złożona z jego najlepszych utworów, która została zakontraktowana w Play CD.
Agencja MDT prezentuje timetable nadchodzącego eventu - enTrance 2008. Członkowie MDT starali się go ułożyć w dogodny sposób dla każdego. Rozpoczynając imprezę z progresywnym wejściem Cez Are Kane'a, następnie melodyjny Trance, przez energetyczne brzmienia, których na pewno nie zabraknie w secie Paula Webstera czy Aly & Fila, aż do końca z techniczną przeprawą Sonicvibea. Całość prezentujemy poniżej:
19:00 - 20:00 - Otwarcie bram
20:00 - 21:00 - Cez Are Kane
21:00 - 22:00 - Hydroid
22:00 - 23:00 - Alex M.O.R.P.H
23:00 - 24:00 - Paul Webster
24:00 - 01:00 - Aly & Fila
01:00 - 02:00 - Jon O'Bir
02:00 - 03:00 - Manuel le Saux
03:00 - 04:00 - Sebastian Brandt
04:00 - 05:00 - Sonicvibe aka Vardran
05:00 - 06:00 - Paul Miller
Pragniemy również przedstawić laureata konkursu na ekskluzywny wyjazd na enTrance 2008. Zwycięzcą jest Wojtek Nagaj z Bydgoszczy.
No i w najbliższą sobotę mamy enTrance 2008, niestety nie będę mieć okazji zawitać osobiście na tym wydarzeniu ale dzięki Radiu Gra posłucham sobie relacji na żywo wraz z zaproszonymi gośćmi podczas moich urodzin. A po imprezie na forum dostępna będzie pełna fotorelacja przeprowadzona przez naszego nowego fotografa Rafała Skoneczny. Dla wszystkich klubowiczy którzy będą w ten dzień w Hali Łuczniczka życzę udanej imprezy.
_________________ Odwlekanie nie zatrzyma czasu.
~ Anonim
No no relacje na żywo z imprez to może nie to samo co być na niej ale z pewnością dają dużo radości i można sobie wyobrazić jakby się w niej uczestniczyło.
Ja tam nie lubie relacjii slychac.Moze dlatego ze jak słuchałem ostatnio z MD to nie specjalnie mi sie podobało.Natomiast będąc na żywo bez względu praktycznie co leci, swietnie mozna sie bawic.Po prostu trzeba poczuc klimat tych eventów
_________________ Kodeks poruszania się po Forum:
1. Nie przemawiaj do ludzi metaforą - zrozumieją Cię dosłownie.
2. Nie przemawiaj do ludzi ironią - zrozumieją Cię zbyt dosłownie.
3. Nie przemawiaj do ludzi dosłownie - nie zrozumieją Cię.
4. Nie przemawiaj wogóle do ludzi to nie dostaniesz bana
Ja tam z Mayday Polska relacje już kilka razy słuchałem i dla mnie jest ok, można poczuć klimat, no i oczywiście fajna muza... Ogólnie lubię słuchać radia. Co do imprezy enTrance tez będę słuchał relacji w radiu A jaka będzie to się okaże niedługo.
Sponsor
[Kliknji na reklamę! WME.com.pl utrzymuje się wyłącznie z reklam. Dziękujemy!]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum