Misiek bo tak jak ci podał Kris to i mój znajomym najlepiej ci powie o wszystkim, zapytaj się jego a on ci postara się prawdę powiedzieć. Kumpel Admina Prawdę Ci Powie - Kliknij TUTAJ
A wiec Final Scratch (stantona) Serato (rane) to chyba dwie główne i zarazem najlepsze firmy produkujące to urządzonko jest to sprzęt który w czasie rzeczywistym potrafi obsłużyć mp3 z laptopa lub zwykłego PC które są odtwarzane na zwykłem gramofonie na specjalnie dostosowanej do tego urządzenia płycie 12". Jednym słowem kładziemy te dwie specjalne płyty na swoje gramofony podłączamy to urządzonko do miksera i gramofonów lub cd odpalamy laptopa lub zwykłego PC na którym zainstalowane musi być specjalne do tego sprzętu oprogramowanie wrzucamy ze swojego ulubionego katalogu swoją ulubioną mp3 i miksuje ją z inną mp3 na swoim gramofonie tak jakbyś miksował kupioną płytę winylową. Odczucie jest identyczne wszystko robi sie tak samo jak z płytą winylową hamuje czy tez dobija do beatu ustawia prędkość w gramofonie. więcej lepiej opisanego info znajdziecie na pewno w necie a na youtube pełno jest demonstracji z tym sprzętem. Naprawde polecam mam w domu Rane Serato i jestem zadowolony chociarz chce mi sie kupić oryginalny winyl z kawałkiem na nim :P tak po prostu zeby mieć :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum