Surfer navigation analysis

Regulamin » FAQ » Szukaj » Blogi Mój blog Blogowe nowości » Klubowicze » Rejestracja » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj 

Poprzedni temat :: Następny temat
Max Farenthide
Autor Wiadomość
Edith 
VIP

Wysłany: 2007-06-01, 19:21   Max Farenthide

Max Farenthide (Adrian Nogły) urodził się w 1986 roku w Krakowie. Jego przygoda z muzyką zaczeła się gdy miał 12 lat i zaczął "bawić" się w sklejanie kawałków oraz nagrywanie kaset. Taką działalnością trudził się przez 4 lata, by później na jednej z kolonii stać się obozowym DJ'em. Po tym wydarzeniu Adrian się mocno zmobilizował i po powrocie do domu zaczął intensywnie pracować w programach muzycznych. Na tamtą chwilę najbardziej przypadł mu do gustu Fruity Loops, w którym potrafił godzinami przebywać. Stworzył on kilka swoich produkcji, które rozsyłał do ludzi w branży i tym sposobem udało mu się nawiązać współpracę z Silverem (East Clubbers), który udostniępnił Adrianowi studio nagraniowe. Pracował on nad promo kawałkiem "Equal In Love", jednak było ono nieco inne od oryginału, który można było usłyszeć pod szyldem East Clubbers. Po kilku miesiącach poznał DJ Kodi'ego z Krakowa, z którym stworzył grupę pod nazwą GG Project. Wspólnie wydali kilkanaście produkcji, jednak po pewnym czasie nastąpił rozpad. Kolejnymi osobami, z którymi związał się Adrian byli Fortis oraz TJ Komar, dzięki czemu stworzyli formację True Convention, gdzie ich wokalistką była Javanka.

Max FarenthideWspólnymi siłami udało się stworzyć kilkadziesiąt produkcji, które znalazły uznanie w klilku dobrych klubach. Dzięki czemu zaczeło się koncertowanie w polskich klubach. Jednak nic nie trwa wiecznie i nastąpił kolejny rozpad, tym razem na rzecz formacji Casteam, gdzie Adrian dostał propozycję bycia producentem tejże grupy. Po 5 miesiącach nastąpił kolejny przełom - powstał nowy pseudonim muzyczny i od tej pory Adrian występują indywidualnie jako Max Farenthide. Wydał już dwa single - "About You" oraz "Music Revolution". Ostatnio nawiązał także współpracę z DJ Hubertus'em z klubu Energy 2000.

i tak wogóle to co o nim sadzicie? wedlug mnie swietnie gra.. ale slyszalam rozne opinie na jego temat...

deCamel 
aktywny klubowicz
music producer

Wysłany: 2007-06-09, 15:05   

te opinie to zaleza od tego w jakim klimacie ludzie siedza. wg mnie jest to dopry producent i bardzo podobaja mi sie jego kawalki :) oby bylo ich o wiele wiecej:D:D

Warciarz 
moderator

Słucham: Techno,Progressive,Trance,

Wysłany: 2007-06-10, 19:41   

Jak dla mnie przeciętny. DJ.Gustuje w nieco innym stylu...Chociaż jego kawałek zrobiony wspólnie z Braincreatorem dośc wysoko u mnie w rankingu:)

1. Nie przemawiaj do ludzi metaforą - zrozumieją Cię dosłownie.
2. Nie przemawiaj do ludzi ironią - zrozumieją Cię zbyt dosłownie.
3. Nie przemawiaj do ludzi dosłownie - nie zrozumieją Cię.
4. Nie przemawiaj wogóle do ludzi to nie dostaniesz bana :mrgreen:

Gość

Wysłany: 2008-01-22, 12:13   

Dla mnie jest SuPeR 8-)
Jego piosenki mają taką fajną energię
Uwielbiam go słuchać

Sponsor

[Kliknji na reklamę! WME.com.pl utrzymuje się wyłącznie z reklam. Dziękujemy!]